Octavian Goga recitând „Oltul“ – METROPOLIS VIRAL
https://www.ziarulmetropolis.ro/octavian-goga-recitand-oltul-metropolis-viral/

Într-o zi de 7 mai se stingea din viaţă poetul Octavian Goga (1881, Răşinari — 1938), personalitate puternică şi controversată a acelor vremuri, politician de extremă dreaptă, prim-ministru al României şi Membru al Academiei Române.

Un articol de Petre Ivan|7 mai 2015

În 1938, Octavian Goga, retras singur la Castelul de la Ciucea – soția sa, Veturia, preferând să rămână la București – , suferă un accident vascular cerebral cu hemiplegie și intră în comă. Moare două zile mai târziu, pe 7 mai, la vârsta de 57 de ani.

Vocea lui Octavian Goga a rămas în Fonoteca Radioului. Puteţi să îl ascultaţi aici recitând un fragment din poezia „Oltul”.

(sursa: www.radioromaniacultural.ro)

Foto: Octavian Goga – wikipedia

09
/02
/22

Pe 10 februarie, actorul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. În rândurile care urmează, vă propunem o scurtă incursiune în biografia artistului care de-a lungul timpului a știut să se arate atât de generos pe scenă și atât de discret în afara ei. Din 2011, numele său se regăsește și pe Aleea Celebrităților din București, proiect inițiat de Teatrul Metropolis pentru a celebra valoarea artistică.

28
/01
/22

Născută pe 13 aprilie 1938, la Brăila, Cătălina Buzoianu s-a impus în teatrul românesc într-o manieră unică, dificil de surprins în câteva cuvinte. A montat peste 100 de spectacole în țară și peste hotare, inclusiv pe scena Teatrului Metropolis, a îndrumat generații de studenți, a fost admirată de colegii de breaslă și iubită de public.

13
/01
/22

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, vă invită sâmbătă 15 ianuarie 2022, la o vizită în regim gratuit a expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, precum și a celor cinci case memoriale ale MNLR, care au aparținut scriitorilor Anton Pann, Tudor Arghezi, George Bacovia, Liviu Rebreanu și Ion Minulescu.

12
/01
/22

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) marchează Ziua Culturii Naționale de anul acesta cu evenimentul de lansare a publicației Atlasul Culturii. Așezămintele culturale în spațiul rural, care va avea loc vineri, 14 ianuarie 2022, ora 12:00, în Atriumul Bibliotecii Naționale a României. Lansarea va fi transmisă și în regim live, pe pagina de Facebook a INCFC.