Octavian Iacob, românul premiat la New York Film Academy, sprijină lupta contra COVID-19
https://www.ziarulmetropolis.ro/octavian-iacob-romanul-premiat-la-new-york-film-academy-sprijina-lupta-contra-covid-19/

Octavian Iacob, regizorul român acceptat cu bursă şi absolvent al New York Film Academy, se alătură demersurilor voluntarilor de a-şi sprijini semenii, prin realizarea unui spot TV care îndeamnă la solidaritate şi ajutor pentru seniorii din Bucureşti, în lupta împotriva COVID-19.

Un articol de Liliana Matei|6 mai 2020

Spotul ilustrează modul de organizare a unei echipe de voluntari echipați conform normelor, care pregătesc, transportă și livrează alimente, în special persoanelor în vârstă din București. Inițiativa încurajează pe fiecare dintre noi să se implice, acum când este mai mare nevoie.

„Am realizat că menirea mea este să ajut prin film, arte vizuale, regizorat. Am ales să mă implic în acest proiect pentru că vreau să fiu alături de echipele de voluntari, să îi ajut să convingă cât mai mulți oameni să li se alăture și nu în ultimul rând să putem acoperi nevoile alimentare de bază ale bătrânilor din București. Sunt mândru că pot contribui la această cauză și sper ca mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni de bine”, a declarat Octavian.

Vrei să te implici? Sună la 0766.251.225 sau scrie un mail la voluntariat@dialogbucuresti.ro.

23
/10
/20

Teatrul Național Iași, alături de poporul din Belarus, în proiectul „Belarus(ia) ̶ Lecturi la nivel mondial” Belarus(sia) Worldwide Reading Project), cu un eveniment excepțional: INSULTAȚI. BELARUS(IA) de Andrei Kureichik. Luni, de la ora 19:00, la Sala Teatru³, spectacol-lectură în cadrul proiectului LECTURI³.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

Pagina 1 din 92412345...102030...Ultima »