Octavian Iacob, românul premiat la New York Film Academy, sprijină lupta contra COVID-19
https://www.ziarulmetropolis.ro/octavian-iacob-romanul-premiat-la-new-york-film-academy-sprijina-lupta-contra-covid-19/

Octavian Iacob, regizorul român acceptat cu bursă şi absolvent al New York Film Academy, se alătură demersurilor voluntarilor de a-şi sprijini semenii, prin realizarea unui spot TV care îndeamnă la solidaritate şi ajutor pentru seniorii din Bucureşti, în lupta împotriva COVID-19.

Un articol de Liliana Matei|6 mai 2020

Spotul ilustrează modul de organizare a unei echipe de voluntari echipați conform normelor, care pregătesc, transportă și livrează alimente, în special persoanelor în vârstă din București. Inițiativa încurajează pe fiecare dintre noi să se implice, acum când este mai mare nevoie.

„Am realizat că menirea mea este să ajut prin film, arte vizuale, regizorat. Am ales să mă implic în acest proiect pentru că vreau să fiu alături de echipele de voluntari, să îi ajut să convingă cât mai mulți oameni să li se alăture și nu în ultimul rând să putem acoperi nevoile alimentare de bază ale bătrânilor din București. Sunt mândru că pot contribui la această cauză și sper ca mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni de bine”, a declarat Octavian.

Vrei să te implici? Sună la 0766.251.225 sau scrie un mail la voluntariat@dialogbucuresti.ro.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

03
/06
/20

Joi, 4 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Cristian Măcelaru, va avea în program lucrările „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson și „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27 de Serghei Rahmaninov. Solistă este mezzosoprana Aura Twarowska.

02
/06
/20

Andi Dumitrescu anunță lansarea primului single de pe albumul solo, Orbitor, un featuring cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks. Andi Dumitrescu este fondatorul și compozitorul trupei de folk - rock ambiental Bucium, cu care a înregistrat până acum patru albume - Voievozii, Live în Codrul Ascuns, Miorița și Zimbrul Alb. În paralel cu albumele conceptuale Bucium, Andi Dumitrescu a compus câteva zeci de cântece ce se pot încadra în folk, indie rock, singer/songwriter.

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

01
/06
/20

După Sărbătoarea dedicată Zilei Internaționale a Copilului, Teatrul Național din București reia din 2 iunie difuzarea conferințelor. Trei prelegeri susținute de personalități marcante ale vieții socio-culturale și științifice românești vor putea fi vizionate în această săptămână, de marți până joi, pe canalul de Youtube al TNB, precum și un spectacol, în week-end – Visul unei nopți de vară de William Shakespeare în regia lui Petrică Ionescu.

01
/06
/20

Teatrul „Bulandra” înseamnă istorie, valoare și dorința continuă de a se perfecționa, cu ajutorul trupei și al oamenilor de valoare din cadrul și din jurul ei. Pentru Teatrul „Bulandra”, au fost și sunt importanți artiștii care prin dăruirea lor i-au scris istoria.

31
/05
/20

Pornind de la ideea celebrării centenarului nașterii poetului Mihai Eminescu, prin crearea unui muzeu dedicat acestuia, în 1957, se ia decizia fondării unui muzeu al scriitorilor importanți ai literaturii române sub conducerea lui Dumitru Panaitescu-Perpessicius, director al Bibliotecii Academiei, la acea vreme.

29
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 24 mai 1974 murea colosul jazzului, Duke Ellington, unul dintre cei mai activi și influenți muzicieni ai secolului XX. A scris peste 3.000 de cântece, multe dintre ele fiind hit-uri și astăzi, și timp de aproape 50 de ani a colindat lumea ca pianist și șef de orchestră de jazz. A fost de 12 ori câștigător de Premii Grammy (dintre care trei postum).

Page 1 of 88812345...102030...Last »