Olah, Liszt şi Dvorak deschid stagiunea la Filarmonica „George Enescu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/olah-liszt-si-dvorak-deschid-stagiunea-la-filarmonica-george-enescu/

Filarmonica „George Enescu“ anunţă joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2017

„Noua stagiune care debutează pe 5 octombrie, la Ateneul Român, va avea un plus de grandoare, având în vedere aniversarea în 2018 a 150 de ani de existenţă a instituţiei noastre. E una dintre primele orchestre simfonice din Europa. E foarte onorant. Deschidem stagiunea cu laureatul unor concursuri de dirijat, Kah Chun Wong (Singapore), şi cu talentatul Daniel Goiţi, în Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestra de Liszt“, declară Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu“.

Oaspeți în concertele simfonice ale Filarmonicii „George Enescu“, în luna octombrie, vor mai fi dirijorii Ilarion Ionescu Galați, Christian Badea și Horia Andreescu și soliștii Eduard Stan și Svetlin Rusev.

Tot în luna octombrie este programat concertul maestrului Ilarion Ionescu Galaţi, un concert aniversar, care îi şi este dedicat. Ca noutate aş menţiona prezenţa în programe a compozitorilor români: George Enescu, Paul Constantinescu, Dinu Lipatti, Tiberiu Olah, Diana Rotaru. În programul primei părţi a stagiunii vor fi prezenţi dirijorii consacraţi ai Filarmonicii «George Enescu»: Christian Badea, Horia Andreescu, Camil Marinescu, Christian Măcelaru. – Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“.

„Vă mai recomand câteva evenimente de importanţă reală pentru lumea intelectuală: pe 3 octombrie 2017, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române şi PEN România, găzduim o dezbatere cu o temă necesară pentru societatea românească, Mişcarea Paul Goma – 40 de ani, iar a doua zi, pe 4 octombrie, va avea loc lansarea numărului 100 al revistei Memoria în parteneriat cu Fundaţia Culturală Memoria şi I.I.C.C.M.E.R. De asemenea, suntem onoraţi să organizăm conferinţa-dialog dintre George Banu şi Ion Caramitru, intitulată Scena lumii, pe 28 octombrie, în cadrul proiectului Conferinţele Ateneului Român şi sub egida Festivalului Naţional de Teatru. Acest sfârşit de an va aduce şi alte evenimente culturale de rafinată ţinută pe scena Ateneului Român, la care vă aşteptăm să ne onoraţi cu prezenţa“, mai spune Andrei Dimitriu.

Foto: Filarmonica „George Enescu“ – facebook

 

08
/03
/17

Andra, Smiley, Direcția 5, Connect R și Pepe se numără printre artiștii care vor concerta, în această seară, în Piața Universității oferind astfel un mărțișor muzical femeilor, cu ocazia zilei de 8 Martie. De asemenea, Fotbaliștii echipei Dinamo vor sărbători Ziua Femeii, la Mega Mall, în cadrul unui eveniment dedicat doamnelor și domnișoarelor, în timp ce la sediul ICR (Aleea Alexandru nr. 38), grupul "I quattro alti" vor propune publicului stiluri muzicale diverse, de la clasic la modern sau rock.

06
/03
/17

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism organizează cea de-a IV-a ediție a evenimentului „SUFLET ÎN CULORI”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

06
/03
/17

Ilinca și Alex Florea au câştigat finala selecţiei naţionale a Eurovision 2017, după votul telespectatorilor, cu piesa "Yodel It!" şi vor reprezenta România la competiţia cântecului european de la Kiev. România nu a putut participa la competiţia de anul trecut, din cauza datoriilor acumulate de TVR faţă de EBU, instituţia care organizează concursul Eurovision.

03
/03
/17

Românca Miruna Mănescu, reprezentanta Elveției în concursul Eurovision de la Kiev, reprezentantul Spaniei, Manel Navarro, și moldovenii de la SunStroke Project sunt invitații speciali ai finalei Eurovision România, care va avea loc duminică seara.

02
/03
/17

„Pitch Perfect”, filmul despre o trupă a cappella de studenți, este comedia musical pe locul 2 ca încasări din istoria înregistrată a filmului. Filmul a adus în atenția publicului mondial un fenomen muzical vechi de câteva secole bune, care atrage numeroase tipuri de public modern: muzica a cappella.

02
/03
/17

Opera Națională București prezintă evenimentul lunii martie, premiera spectacolului de balet Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev, vineri, 10 martie, și duminică, 12 martie. Regia și coregrafia sunt semnate de Renato Zanella, coordonatorul artistic al baletului ONB.

28
/02
/17

Din 1 și până în 31 martie, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Campania “Ascultă 5 minute de muzică clasică” a pornit în octombrie 2010 și de atunci s-a derulat bianual, pe parcursul lunilor martie și octombrie.

22
/02
/17

Cu 30.000 de bilete individuale epuizate în primele ore de la punerea în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10, în rețeaua Eventim, și un total de 34.000 de bilete epuizate în primele 24 de ore, Festivalul Internațional George Enescu a înregistrat și pentru ediția 2017 noi recorduri de vânzare. Abonamentele pentru ediția 2017, puse în vânzare pe 5 decembrie, s-au epuizat, de asemenea, într-un timp record.

21
/02
/17

Foștii membrii Beatles Paul McCartney și Ringo Starr au avut prima lor colaborare după șapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viață ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.