Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu
https://www.ziarulmetropolis.ro/olga-tudorache-va-fi-inmormantata-sambata-la-cimitirul-bellu/

Actriţa Olga Tudorache, angajată a Teatrului Mic până în anul 1978, a plecat dintre noi în în cursul nopţii de marţi spre miercuri (17 spre 18 octombrie), în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Bucureşti – anunţă un comunicat al Teatrului Mic din Bucureşti, care oferă şi detaliile funeraliilor actriţei Olga Tudorache:

Un articol de |19 octombrie 2017

Profesor universitar al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale (în prezent Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale), Olga Tudorache a avut șase promoții de actori până la pensionare, printre care și actrița Teatrului Mic, Adriana Șchiopu.

În Teatrul Mic a interpretat peste 30 de roluri, dintre care amintim: Ducesa de Gloster în spectacolul Richard al II-lea (1966), în regia lui Radu Penciulescu; Văduva în spectacolul Ocolul pământului în 80 de zile (1963), în regia lui Radu Penciulescu; Beatrice în spectacolul Efectul razelor gamma asupra anemonelor (1977), regia Cătălina Buzoianu, alături de Rodica Negrea și Adriana Șchiopu; Fanny în spectacolul Premiera (1980), regia Laurențiu Azimioară; Ducesa de York în spectacolul Richard al III-lea (1983), în regia lui Silviu Purcărete.

„Teatrul Mic – E bine că exiști!”, i-am scris pe un bilețel pus pe biroul lui Dinu Săraru la premiera spectacolului „Efectul razelor gamma asupra anemonelor” (foto), pentru că fără zbaterea lui acest spectacol nu ar fi existat.

Ultimul rol în Teatrul Mic a fost în anul 2009, în spectacolul Portretul Doamnei T de Ana Maria Bamberger, regia Liana Ceterchi.

Cei care au prețuit-o și au admirat-o îi vor putea aduce un ultim omagiu vineri, 20 octombrie, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L.Caragiale, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Începând cu ora 15:00 trupul neîsuflețit va fi depus la Biserica Krețulescu, urmând ca sâmbătă, 21 octombrie, ora 11:30, să fie înmormântată la Cimitirul Bellu.

Teatrul Mic este alături de familia îndoliată și va păstra vie amintirea unei mari actrițe, dar mai ales a unui Om care cu greu va putea fi uitat.

Foto: Olga Tudorache – Teatrul Mic

03
/02
/14

CRONICA DE TEATRU Inspirați, expirați… și intrați ȋn „Panica.“ Pătrundeți dincolo de ușile ȋnchise, ȋn culisele psihicului masculin, ȋn plină criză existențială. Ce se ȋntȃmplă acolo? Trei bărbați complet diferiți se ȋntȃlnesc pe un teritoriu comun, ȋn momente de răscruce. Theodor-Cristian Popescu pune ȋn scenă piesa cunoscutului dramaturg finlandez Mika Myllyaho, scrisă ȋn 2005 și […]

03
/02
/14

„Tarelkin” are ceva din „Procesul” kafkian, fiind însă mai puțin rafinat, fiind, așadar, o esență. Intriga este oarecum caraghioasă, pare stupidă, dar oamenii au fost cândva încă mai naivi decât sunt astăzi. E doar un truc, e doar pânza pe care se putea picta, cu folos, acest mare tablou al deșertăciunii.

02
/02
/14

În 2 şi 9 februarie, „ Duminica filmului românesc” se adaptează în funcţie de transmisiunile sportive de Cupa Davis, respectiv Jocurile Olimpice. Astfel în aceste două duminci, TVR 2 a programat câte un singur film românesc în loc de două (filme semnate de Alexandru Tatos, respectiv Mircea Drăgan), aşa cum se întâmplă la „Duminica filmului românesc”, încă din 2013.

02
/02
/14

Jerry Seinfeld a confirmat faptul că actorii din serialul de comedie "Seinfeld" se vor reuni pentru un nou proiect. Acesta a spus că noul proiect TV reprezintă "o formă mai scurtă" şi "unică" şi că producţia va fi disponibilă "foarte, foarte curând".

01
/02
/14

 A-l reciti pe Caragiale, fie din necesitatea studiului sau din bucuria reîntâlnirii cu el, înseamnă a interpreta în spirit sau literă şi a descoperi de fiecare dată noi semnificaţii. A fost un geniu al expresiei, iar scriitura lui nu îngăduie modificări. Ziarul Metropolis vă prezintă portretul lui Caragiale, aşa cum îl arată însemnările personale sau aşa cum l-au consemnat contemporanii lui.

01
/02
/14

Romanul Proorocii Ierusalimului (ediţia a III-a, Cartea Românească, 2009; ediţia a IV-a, Polirom, 2012), de Radu Aldulescu, a apărut în limba maghiară, la Editura Napkút, în traducerea lui Kirilla Terez.

01
/02
/14

„Doi pe o bancă” evocă un tablou cu natură (umană) vie, ȋn care protagoniștii, un el și o ea, se reȋntȃlnesc ȋn același loc, printr-un tulburător joc al hazardului. Ȋn regia lui Emanuel Pȃrvu, spectacolul se joacă astăzi, 1 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis.

31
/01
/14

Alexandru Maftei, cunoscut ca regizor de film („Domnişoara Christina” şi „Bună, ce faci?”) a debutat ca regizor de teatru cu spectacolul „6 din 49”, de Spiró Győrgy (traducerea Zeno Fodor). Se joacă la Teatrul de Artă din București, pe Strada Sfântul Ștefan, la numărul 21. Piesa are doar doi actori, dar ce actori! Ţineţi minte aceste nume: Dana Voicu şi Liviu Cheloiu. Ei sunt aceia.

31
/01
/14

“De dragoste pentru iubita mea“, “de dragoste animalieră”, vestimentară sau, de ce nu, “de dragoste pentru guvern și pentru partid”, îndrăgostitul, cu nume predestinat parca, Horațiu Valentin Mălăele, jongler consacrat în zona emoțiilor, va urca pe scenă de Valentine’s Day, într-o ediție extraordinară a spectacolului “Sunt un orb”.