Omagiu marilor actori
https://www.ziarulmetropolis.ro/omagiu-marilor-actori/

Un „omagiu adus marilor actori”, spectacolul Quartet – cu regretaţii Florina Cercel şi Damian Crâşmaru va fi difuzat online gratuit în această seară la Teatrelli.

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2020

Spectacolul „Quartet”, în regia lui Dan Tudor, după un text de Ronald Harwood spune povestea a patru mari artiști de operă care ajung într-un azil și pregătesc o reprezentație din „Rigoletto” pentru colegii lor, în cinstea zilei lui Verdi. „Quartet” îi are în rolurile principale pe regretații Florina Cercel și Damian Crâșmaru, alături de alte două nume reputate ale teatrului românesc: Adela Mărculescu și Costel Constantin. Înregistrarea spectacolului va putea fi urmărită online gratuit pe www.teatrelli.com, în această seară, în intervalul orar 18.00 -23.00, în cadrul seriei speciale Teatrelli online.

Caracterizat drept „spectacolul din vremea înțelepciunii” (Andrei Crăciun, Ziarul Metropolis), „Quartet” este difuzat în cadrul seriei speciale Teatrelli online ca un omagiu adus celor doi actori Florina Cercel și Damian Crâșmaru, care interpretează alături de alți doi actori-emblemă Adela Mărculescu și Costel Constantin. Spectacolul este prima producție a Teatrelli, a cărui premieră a avut loc în martie 2014 și care s-a jucat ultima oară pe 31 martie 2019. Povestea din „Quartet” este un adevărat elogiu adus artiștilor, a căror bucurie de a „arde” în fața publicului de oriunde rămâne nealterată de-a lungul timpului. Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoșteanu, iar muzica originală de Vlaicu Golcea.

„Quartet a deschis stagiuni extraordinare de teatru adevărat, afirmând, mărturisind, confirmând și adeverind iar și iar talentul, bucuria, dăruirea, emoția întru admirație, cunoaștere, sensibilitate și entuziasm, reciprocitate între artiști și public, întru-un teatru discret, elegant… și totul într-o duminică, 2 martie 2014, când a avut loc premiera. Quartet, spectacolul de naștere a unui nou teatru, este emblematic pentru ceea ce va fi acesta. Într-un decor minimal se desfășoară viața unor foste celebrități, astăzi, aflate într-o casă de bătrâni. Este despre viața artistului, dincolo de scenă și dincolo de anii de glorie. Este senectutea care nu se vrea strivită, frântă, supusă în fața vieții. Emblematic început, nu-i așa? Nimic din ce este adevăr, putere, credința nu va pieri. Asta a înțeles, în primul rând, tânărul și mult talentatul actor și regizor Dan Tudor. Știți ce este însă dureros astăzi, ce frânge ușor bucuria acestei revederi? Că doi dintre marii noștri prieteni ne privesc de acolo de sus: Florina Cercel și Damian Crâșmaru. Un singur lucru știu sigur: că foste glorii nu sunt nici ei, și nici noi, Costel Constantin și cu mine. Și cu falsă sau nu modestie îmi voi aduce mereu aminte de cronica din Revista Teatru a dragei noastre, a tuturor, Natalia Stancu: Quartet cu ași de cursă lungă. Mai avem vreme, așadar. Adevăratul spectacol nu piere, cursa e lungă”, povestește actrița Adela Mărculescu.

Teatrelli continuă astfel să ofere în cadrul campaniei #StămAcasă  evenimente și producții teatrale unice prin intermediul seriei speciale Teatrelli online.

„Quartet” va fi difuzat în această seară, pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18 – 23.

09
/06
/14

I. L. Caragiale s-a stins din viață pe 9 iunie 1912, în exil, la Berlin. Ziarul Metropolis reconstituie, din documentele epocii, atmosfera din preajma morții celui mai mare dramaturg pe care l-a dat România.

09
/06
/14

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează marţi, 10 iunie, de la ora 19.30, în faţa Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), situat pe Bulevardul Dacia din Capitală, evenimentul "Recviem pentru Muzeu", în contextul în care existenţa instituţiei este pusă în pericol.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

08
/06
/14

A fost idolul masculin al oricărei femei. Era un amestec de straniu, de gesturi elegante. Avea magnetism, dar şi un dram de mister. Pe scenă, a fost un neuitat Romeo marcat de maladia marilor orgolii, un Hamlet romantic, apoi un Oedipe salvat de intensitatea liniştii tragice. Actorul Adrian Pintea ar fi împlinit anul acesta 60 de ani.

08
/06
/14

Miercuri, 11 iunie, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul ,,Noapte bună, mamă!”, de Marsha Norman, cea mai recentă premieră ARCUB. În regia lui Mircea Cornisteanu şi cu o distribuţie de excepţie, Florina Cercel şi Cerasela Iosifescu, piesa îi dezvăluie spectatorului o multitudine de sensuri despre atitudinea faţă de viaţă.

08
/06
/14

Telespectatorii pot urmări luni, 9 iunie, de la ora 20.10, la TVR 2, „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Eugen Todoran (premiera TVR: 1983). Din distribuţia acestui spectacol fac parte Szilágyi Enikö, Florin Zamfirescu, Octavian Cotescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Petre Gheorghiu, Rodica Tapalagă, Camelia Maxim, Teodor Danetti, Sandu Sticlaru, Ion Anghel şi Cornel Vulpe.

07
/06
/14

La Teatrelli, „theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, Gelu Colceag a montat „Hotel California“, după trei piese de Neil Simon. Ajutat de actori precum Carmen Tănase, Tania Filip, Radu Gabriel sau Mircea Constantinescu, regizorul își explică și ne explică în ce fel poate sau nu să reziste dragostea într-un cuplu.

07
/06
/14

Eusebiu Ștefănescu a primit anul acesta Premiul UNITER pentru rostirea poeziei, despre care spune că nu se poate face pe dinafară, ci ,,pe dinăuntru”. Când era mic, credea că o să devină poet. Apoi, o ședință de spiritism i-a arătat că destinul său este legat de actorie...

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

06
/06
/14

Fluturi şi oameni este un spectacol neastâmpărat, gândit special pentru copiii neastâmpăraţi ai zilelor noastre. Copiii care sigur vor înţelege de ce fluturii, mai nou, iau lecţii de balet, pe cine așteaptă Sirena în mijlocul mării și unde îşi vor petrece ... luna de miere Scufiţa Roşie şi Lupul cel Rău.