„On Body and Soul”, câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2017, în avanpremieră la TIFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/on-body-and-soul-castigatorul-ursului-de-aur-la-berlinale-2017-in-avanpremiera-la-tiff/

„Despre trup şi suflet” / „On Body and Soul”, marele câştigător al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin din acest an, va putea fi văzut în avanpremieră la TIFF miercuri, 7 iunie, de la ora 20,30, la Cinema Florin Piersic, în prezenţa actriţei Alexandra Borbély. Filmul va fi reluat şi vineri, 9 iunie, de la ora 21,45, la Cinema Victoria.

Un articol de Liliana Matei|27 mai 2017

În România, Despre trup și suflet” / „On Body and Soul”, va fi distribut în cinematografe de către Bad Unicorn, începând cu data de 30 iunie.

Despre trup și suflet” (titlu original: „Teströl és lélekröl”) reprezintă revenirea regizoarei Ildikó Enyedi pe scena internațională a cinema-ului european, după 18 ani de absență. Precedentul ei film, „Simon Mágus”, lansat în 1999, a câștigat Premiul Special al Juriului la Locarno iar filmul ei de debut, „My Twentieth Century”, a câștigat Camera d’Or la Cannes.

Despre „On Body and Soul”, regizoarea spune: „Ideea principală a filmului mi-a venit pur şi simplu într-un moment: ce-ar fi dacă, într-o bună zi, ai întâlni pe cineva care noaptea visează aceleaşi vise ca tine? Ce ai face? Ai fi entuziasmat? Ai fi speriat? Te-ai amuza? Sau mai degrabă ar fi ceva intruziv? Sau poate romantic? Situaţiile care funcţionează ca un motor sunt ideale pentru un film. Situaţii care creează întrebări la care vrei foarte mult să obţii răspunsuri, care apoi creează noi întrebări: dacă depăşeşti şocul, ce ai face cu această informaţie? Ţi-ai pune sufletul pe tavă pentru această altă persoană? Dar dacă nu eşti deloc o persoană romantică? Dacă te cutremuri la gândul acestor prostii ezoerice? Dacă ai probleme în a-ţi gestiona emoţiile? Cum ai putea da ochii cu acest străin a doua zi după ce v-aţi împărtăşit delicatele vise?”

Despre trup si suflet_afisDespre trup și suflet” este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte.

Directorul unui abator o priveşte cu suspiciune pe Maria, noul inspector al calităţii trimis de autorităţi. E drăguţă, dar prea politicoasă, şi este cam exigentă cu evaluarea cărnii. În timpul unor interviuri de evaluare, o psiholoagă descoperă că cei doi au vise recurente identice. Amândoi sunt jenaţi de ce implică această descoperire, ca doi introvertiţi care nu ştiu nimic unul despre celălalt în afara activităţii profesionale. Cum pot ei accepta această coincidenţă stranie? Ce înseamnă ea?

La Berlinale, acolo unde „Despre trup și suflet” a fost primit cu entuziasm atât de către presă și juriu, cât și de către public, filmul a fost premiat cu 4 trofee: Ursul de Aur pentru cel mai bun film, Mențiunea specială a juriului ecumenic pentru un film din competiție, Premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film din competiție și Premiul cititorilor cinefili ai Berliner Morgenpost.

Despre trup și suflet” va fi distribuit în cinematografele din România începând cu data de 30 iunie, de Bad Unicorn. Înființată în urmă cu un an, Bad Unicron oferă servicii de distribuție, marketing și PR în domeniul cinematografiei, consultanță și management în organizarea de evenimente culturale. Despre trup și suflet” este primul film distribuit de Bad Unicorn în România, dintr-o serie mai lungă ce urmează a fi anunțată.

Urmăriți și: facebook.com/Despretrupsisuflet

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.