Opera Comică Bucureşti, premiată în Sri Lanka şi India
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-bucuresti-premiata-in-sri-lanka-si-india/

Opera Comică Bucureşti a fost distinsă cu două mari premii în Sri Lanka şi India la cea de-a XII-a ediţie a International Childrens Festival of Performing Arts 2013, tema din acest an fiind „One World for Children”. Spectacole prezentate de artiştii români au fost „Magia Muzicii”, care va fi prezentat vineri la Sala Giuleşti cu […]

Un articol de Andrada Văsii|25 ianuarie 2013

Opera Comică Bucureşti a fost distinsă cu două mari premii în Sri Lanka şi India la cea de-a XII-a ediţie a International Childrens Festival of Performing Arts 2013, tema din acest an fiind „One World for Children”.

Spectacole prezentate de artiştii români au fost „Magia Muzicii”, care va fi prezentat vineri la Sala Giuleşti cu ocazia împlinirii a zece ani de la instituţionalizarea Operei Comice pentru Copii, şi „Cenuşăreasa”.

„Tinerii solişti Roberta Enişor, Bogdan Şerban şi Jennyfer Dumitraşcu, soprana Oana Şerban, baritonul Daniel Filipescu şi trupa de balet a Operei Comice (Alis Birjovanu, Andreea Soare, Alexandra Corneanu, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Mihai Pricope, Andy Ardeleanu, Daniel Manea, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga) au stârnit senzaţie, au fost aplaudaţi minute în şir şi răsplătiţi la final cu premiul special pentru spectacolul anului înmânat de către organizatori Smarandei Oţeanu Bunea”, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Ceremonia de deschidere a festivalului a fost grandioasă, iar Karisma Kapoor, alături de Kateekal Sankaranarayanan, guvernatorul Provinciei Maharashtra din care face parte Mumbai, au urat bun venit celor aproape 1.000 de membri ai delegaţiilor participante.

Pe scena din Shri Shanmukhananda Auditorium, artiştii români au evoluat de cinci ori în patru zile de festival.

„Au fost aplaudaţi în picioare de fiecare dată pentru momentele de dans şi balet, pentru recitalurile soliştilor, dar şi pentru ‘Magia Muzicii’, iar baletul ‘Cenuşăreasa’ (regia şi coregrafia: Corina Dumitrescu, scenografia Viorica Petrovici), cap de afiş al actualei stagiuni bucureştene, a fost declarat de către presa indiană (cotidianul The Times of India) drept unul dintre cele mai frumoase momente artistice din festival”, se mai arată în comunicat.

Sursa:Agerpres

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?