Opera Comică Bucureşti, premiată în Sri Lanka şi India
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-bucuresti-premiata-in-sri-lanka-si-india/

Opera Comică Bucureşti a fost distinsă cu două mari premii în Sri Lanka şi India la cea de-a XII-a ediţie a International Childrens Festival of Performing Arts 2013, tema din acest an fiind „One World for Children”. Spectacole prezentate de artiştii români au fost „Magia Muzicii”, care va fi prezentat vineri la Sala Giuleşti cu […]

Un articol de Andrada Văsii|25 ianuarie 2013

Opera Comică Bucureşti a fost distinsă cu două mari premii în Sri Lanka şi India la cea de-a XII-a ediţie a International Childrens Festival of Performing Arts 2013, tema din acest an fiind „One World for Children”.

Spectacole prezentate de artiştii români au fost „Magia Muzicii”, care va fi prezentat vineri la Sala Giuleşti cu ocazia împlinirii a zece ani de la instituţionalizarea Operei Comice pentru Copii, şi „Cenuşăreasa”.

„Tinerii solişti Roberta Enişor, Bogdan Şerban şi Jennyfer Dumitraşcu, soprana Oana Şerban, baritonul Daniel Filipescu şi trupa de balet a Operei Comice (Alis Birjovanu, Andreea Soare, Alexandra Corneanu, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Mihai Pricope, Andy Ardeleanu, Daniel Manea, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga) au stârnit senzaţie, au fost aplaudaţi minute în şir şi răsplătiţi la final cu premiul special pentru spectacolul anului înmânat de către organizatori Smarandei Oţeanu Bunea”, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Ceremonia de deschidere a festivalului a fost grandioasă, iar Karisma Kapoor, alături de Kateekal Sankaranarayanan, guvernatorul Provinciei Maharashtra din care face parte Mumbai, au urat bun venit celor aproape 1.000 de membri ai delegaţiilor participante.

Pe scena din Shri Shanmukhananda Auditorium, artiştii români au evoluat de cinci ori în patru zile de festival.

„Au fost aplaudaţi în picioare de fiecare dată pentru momentele de dans şi balet, pentru recitalurile soliştilor, dar şi pentru ‘Magia Muzicii’, iar baletul ‘Cenuşăreasa’ (regia şi coregrafia: Corina Dumitrescu, scenografia Viorica Petrovici), cap de afiş al actualei stagiuni bucureştene, a fost declarat de către presa indiană (cotidianul The Times of India) drept unul dintre cele mai frumoase momente artistice din festival”, se mai arată în comunicat.

Sursa:Agerpres

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.