Opera Comică pentru Copii deschide Târgul Poveste de Crăciun și cel mai mare pationar dedicat exclusiv copiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-deschide-targul-poveste-de-craciun-si-cel-mai-mare-pationar-dedicat-exclusiv-copiilor/

Pe 30 noiembrie, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul ‘Poveste de Crăciun’ în curtea instituţiei din Calea Giuleşti nr. 16, unde îi aşteaptă cu o mulţime de activităţi şi surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide şi Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din Bucureşti dedicat exclusiv celor mici, care va funcţiona pe toată durata iernii şi va fi animat de mini-spectacole pe gheaţă cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

Un articol de Petre Ivan|21 noiembrie 2017

Târgul Poveste de Crăciun va fi deschis zilnic până pe 31 decembrie, în weekend de la 11:00 la 21:00 și în timpul săptămânii între orele 16:00 — 21:00, iar intrarea este liberă.

În cadrul târgului de la Opera Comică pentru Copii, cei mici vor putea participa la fiecare sfârșit de săptămână la ‘Atelierele lui Moș Crăciun’, unde vor avea posibilitatea să creeze decorațiuni de iarnă, să coloreze, să picteze sau să se transforme în diverse animăluțe ori personaje. Copiii sunt invitați să îi scrie lui Moș Crăciun scrisori speciale la atelierul de caligrafie și să se joace în voie la ‘Camera de Joacă — Games Room’.

Pe scena pregătită pentru Târgul ‘Poveste de Crăciun’ vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiștii Operei Comice pentru Copii, copiii de la Atelierele ‘Micul Artist’ și coruri din Programul Național Cantus Mundi. Printre surprizele târgului vor fi ‘Sania cu 4 reni’ și ‘Căsuța lui Moș Crăciun’, unde, din 8 decembrie, va poposi chiar Moș Crăciun în persoană! și, dacă vi se face frig cât îl așteptați pe Moșul, veți găsi la Târgul ‘Poveste de Crăciun’ mâncăruri și băuturi de sezon, fierbinți și aromate.

Premieră Onix și Barton

Premiera lunii decembrie la Opera Comică pentru Copii este spectacolul de teatru ‘Onix și Barton’, în regia Anei Crăciun-Lambru, care va fie prezentat pe scena Sălii UnderGrant pe 2 și 3 decembrie. Spectacolul este cel de-al doilea proiect câștigător în cadrul concursului pentru tinerii creatori ‘Stagiunea UnderGrant’, derulat anul trecut de OCC. O emoționantă poveste a unei pisici rătăcite, a unui câine vagabond și a prietenilor lor, ‘Onix și Barton’ ne invită, în ajunul sărbătorilor, să ne reamintim de empatie și toleranță, privind la discrepanțele sociale pe care poate, în mare parte, le ignorăm. Creatoarea Ana Crăciun Lambru și actorii vor spune această poveste cu ajutorul păpușilor, al muzicii și al umbrelor, decorul și personajele fiind alcătuite din materiale reciclabile.

POVESTE DE CRĂCIUN SOLD OUT

Opera Comică pentru Copii anunță că biletele la cea de-a treia ediție a spectacolului-mozaic de sărbători ‘Poveste de Crăciun’ de la Sala Polivalentă au fost vândute în totalitate. Pe 14 decembrie, de la ora 19:00, publicul va avea ocazia să îi vadă pe câțiva dintre cei mai renumiți artiști români precum soprana Felicia Filip, solista Paula Seling, Teodora Buciu, câștigătoarea sezonului 6 al show-ului ‘Vocea României’, alături de coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi, conduse de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului ‘Madrigal-Marin Constantin’ și de balerinii Operei Naționale București, Cristina Dijmaru și Ovidiu Matei Iancu. Invitatul special din străinătate al acestei ediții va fi tenorul lituanian Kristian Benedikt.

Pe 1 decembrie, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii se va reîntoarce îndrăgitul spectacol de balet ‘Spărgătorul de nuci’ în coregrafia lui Cătălin Caracaș, la care biletele la cele 14 reprezentații programate sunt deja vândute în proporție de 90%!

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Foto: Opera Comică, Târgul Poveste de Crăciun  – facebook

30
/03
/16

Alte 3 titluri, care aduc în discuție probleme cât se poate de actuale, de la atentatele teroriste din Franța, până la urmările Războiului Iugoslav și ale asasinării lui Yitzhak Rabin - unul dintre cei mai importanți susținători ai păcii din Orientul Mijlociu -, completează lista filmelor din competiția Cinepolitica 2016 (13 – 17 aprilie, Cinema Elvira Popescu, București).

30
/03
/16

Astăzi a debutat o nouă ediţie a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, ocazie cu care cele mai importante edituri autohtone au pregătit oferte speciale de reduceri: multe cărţi la 1 leu şi o ofertă bogată de titluri al căror preţ a fost redus chiar şi cu până la 90%.

30
/03
/16

Bartholomäus Traubeck este un artist multimedia născut în 1987 la Monaco, care trăieşte şi munceşte la Viena. Lui Traubeck i-a venit ideea să secţioneze transversal un trunchi de copac, asemenea unui disc de vinil, şi să-l asculte la un pick-up special. Ceea ce a ieşit este cu adevărat impresionant. Copacii chiar au multe de povestit...

29
/03
/16

„Cahiers du Cinema” caută inovaţia, sinceritatea, un cinema liber, care nu manipulează. Suntem împotriva unui cinema prea serios, după rețetă, care răspunde aşteptărilor festivalurilor – afirmă, într-un interviu în exclusivitate pentru Ziarul Metropolis, Joachim Lepastier, critic de la celebra revistă franceză. Regizorul român favorit – Corneliu Porumboiu. 

29
/03
/16

Festivalul Internațional de Film NexT (7-11 aprilie 2016) găzduiește pentru cel de-al 7-lea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu vârste între 4 și 12 ani. NexT Kids se va desfășura sâmbătă, 9 aprilie 2016, la Cinema Elvire Popesco de la Institutul Francez. Proiecţiile vor începe la orele 10.30 şi 11.30. Prețul unui bilet este de 5 lei.

29
/03
/16

Vineri, 1 aprilie, de la ora 19.00, dirijorul francez Julien Salemkour, care a fost asistentul celebrului Daniel Barenboim, la Opera de Stat din Berlin, revine la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio. Programul serii cuprinde şi Daphnis şi Chloé, balet într-un act semnat de Maurice Ravel, considerat adesea ca cel mai mare compozitor francez al epocii moderne.

28
/03
/16

Celebrul compozitor american Philip Glass, cunoscut pentru coloana sonoră a unor filme precum The Hours/Orele și Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal și cvartetul de coarde Kronos Quartet vin la Bran și la București pentru a interpreta LIVE în premieră românească un spectacol unic care a făcut înconjurul lumii: DRACULA - MUZICA ȘI FILMUL.

28
/03
/16

"Doar un idiot poate fi complet fericit." - Mario Vargas Llosa. Considerat unul dintre cei mai importanți romancieri și eseiști contemporani, peruanul Mario Vargas Llosa împlineşte astăzi 80 de ani. Autor al unor romane precum Orașul și câinii, Conversație la Catedrală, Războiul sfârșitului lumii, Cine l-a ucis pe Palomino Molero?, Sărbătoarea țapului sau Mătușa Julia și condeierul, Llosa a primit Premiul Nobel pentru literatură în 2010.

28
/03
/16

Astăzi, în ziua în care se împlinesc 22 de ani de când unul dintre cei mai cunoscuți reprezentanți ai teatrului absurdului s-a stins din viaţă, iubitorii teatrului pot vedea, la TVR 2 (de la ora 22.30) premiera tv a spectacolului “Noul locatar”, un spectacol scris de Eugène Ionesco și regizat de Gábor Tompa. Spectacolul va începe imediat după transmisiunea directă de la Teatrul Național București a Galei Premiilor Gopo

28
/03
/16

La jumătatea anilor ’60, Ion Dichiseanu o cunoaşte la Festivalul de Film de la Beirut pe Sara Montiel, actriţă şi cîntăreaţă celebră în acea vreme, şi se îndrăgosteşte de ea la prima vedere. După puţin timp, când Sara ajunge la Bucureşti pentru a susţine o serie de concerte, vrea să-l întâlnească. Aşa începe povestea lor de iubire, descrisă în volumul “Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, apărut la Polirom.