Opera Comică pentru Copii – două premii importante acordate la festivaluri de prestigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-doua-premii-importante-acordate-la-festivaluri-de-prestigiu/

Opera Comică pentru Copii a susţinut în perioada 29 august – 8 septembrie 2013, un nou turneu internaţional, în Turcia şi Bulgaria şi a revenit în ţară cu cele mai importante premii acordate în cadrul competiţiilor la care a participat.

Un articol de Andrada Văsii|9 septembrie 2013

Opera Comică pentru Copii a susţinut în perioada 29 august – 8 septembrie 2013, un nou turneu internaţional, în Turcia şi Bulgaria şi a revenit în ţară cu cele mai importante premii acordate în cadrul competiţiilor la care a participat.

Succesele pentru această instituţie muzicală de prestigiu înseamnă două trofee noi care se adaugă acum la cele 18 distincţii internaţionale şi 30 naţionale aflate deja în palmaresul teatrului liric.

După ce i s-a conferit cea mai înaltă distincţie a Festivalului Meditereanean de Artă şi Cultură din Kepez, Anatolya (Turcia), respectiv Certificatul de Excelenţă, Opera Comică pentru Copii a obţinut la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional Euro Folk de la Primorsko – Kiten (Bulgaria), titlul Grand Prix « Orfeul de Aur ».

Opera Comică pentru Copii – succes peste hotare

Artiştii de la Opera Comică pentru Copii au prezentat publicului din Turcia spectacolul intitulat ,,Romania – Land of my heart”, o producţie extraordinară ce îmbină muzica și dansurile românești.

Din distribuție au facut parte soliștii Oana Șerban, Roberta Enișor, Lucia Racoveanu, Bogdan Șerban și ansamblul de balet alcătuit din Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Birjovanu, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ioniţă și Andrei Dogaru.

Opera Comica Pentru Copii

Opera Comică pentru Copii a susţinut în perioada 29 august – 8 septembrie 2013, un nou turneu internaţional, în Turcia şi Bulgaria.

La ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de la Kepez au luat parte, alături de România, ansambluri artistice din întreaga lume: India, Georgia, Macedonia, Ucraina, Rep. Moldova, Cipru, Serbia, Slovacia, Polonia, Turcia,  Bulgaria, Spania, etc.

În Bulgaria, Opera Comică pentru Copii a participat la festival cu spectacolul de cântece și dansuri tradiţionale românești, intitulat ,,Bucureşti-Capitala muzicii bune”, în care au evoluat cei mai tineri soliști de la Opera Comică –  Roberta Enișor, Jennyfer Dumitrașcu și Bogdan Șerban, alături de membrii ansamblului de balet – Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Birjovanu, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ioniţă și Andrei Dogaru.

Un eveniment de amploare

Festivalul Internaţional Euro Folk de la Primorsko – Kiten (Bulgaria) este un eveniment dedicat muzicii și dansurilor tradiţionale, organizat de Euro Folk Academy și de Primăria  din  Primorsko, sub egida EAFF – European Association of Folklore Festivals (Asociaţia Europeană a Festivalurilor de Folclor).

La acest eveniment, considerat ,,numărul 1” în Europa, participă anual  între 9.000 și 15.000 de muzicieni, interpreţi și dansatori din toată lumea. Este transmis și preluat de peste 50 de posturi de televiziune și, prin intermediul Wide Internet Television ,,Euro Folk”, este transmis live și online pe tv.eurofolk.com.

Foto credit: Opera Comică pentru Copii 

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]