Opera Comica pentru Copii, la Beijing International Tourism Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-la-beijing-international-tourism-festival/

În perioada 1 – 6 octombrie, Opera Comica pentru Copii participă cu programul “Romania – Land of my Heart” la cea de-a XVI-a ediţie a Beijing International Tourism Festival 2014.

Un articol de Petre Ivan|2 octombrie 2014

Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente internaționale organizate în China și reunește anual zeci de ansambluri artistice, folclorice, trupe de dans, interpreți, artiști acrobați, comedianți ș.a.

La ediția din acest an, care a debutat pe 25 septembrie, participă alături de artiștii români, reprezentanți ai mai multor țări din Europa, Asia și America. Spectacolul pe care îl prezintă Opera Comică pentru Copii se intitulează ”Romania – Land of my Heart” și cuprinde un colaj de muzică și dansuri românești.

Din distribuție fac parte soliștii vocali Daniel Filipescu, Oana Șerban,  Roberta Enișor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitrașcu și Bogdan Șerban și balerinii

Opera Comica pentru Copii

Opera Comica pentru Copii

Alexandra Corneanu, Andreea Soare, Ilona Karpatti, Sabina Chirilă, Alis Gheorghe, Theodora Munteanu, Claudia Iagăr, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Andrei Dogaru, Ionuț Birjoveanu, Octavian Iuga și Virgil Ștefu.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil.

Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atît la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le susține.

Foto: Opera Comica pentru Copii – operacomica.ro

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu