Opera Naţională Română Iaşi va găzdui Gala Premiilor Operelor Naţionale
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-nationala-romana-iasi-va-gazdui-gala-premiilor-operelor-nationale/

Pentru prima dată în România, capitala Moldovei găzduieşte sâmbătă, 8 iunie, de la ora 21.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, Gala Premiilor Operelor Naţionale.

Un articol de Andrada Văsii|3 iunie 2013

Opera Națională Română Iași anunță un eveniment de amploare al scenelor lirice româneşti – Gala Premiilor Operelor Naționale.

Pentru prima dată în România, capitala Moldovei găzduiește sâmbătă, 8 iunie, de la ora 21.00, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, Gala Premiilor Operelor Naționale.

14 distincții într-o singură seară

În cadrul manifestării vor fi acordate premii la 14 categorii de nominalizări precum: „cel mai bun spectacol“, „cel mai bun regizor“, „cel mai bun dirijor“, „cel mai bun solist“, „cea mai bună solistă“, „cel mai bun solist de balet“, „cea mai bună solistă de balet“, „cel mai bun spectacol din creația românească“, „premiul pentru concepția decorului“, „premiul pentru concepția costumelor“, „premiul pentru debut“, „cel mai bun spectacol pentru copii“, „cel mai bun coregraf“, „cel mai bun musical“.

Pe lângă aceste distincții, se vor acorda unor mari artiști premii de excelență și pentru întreaga activitate, dar și premii speciale ale juriului. Acestea vor fi înmânate de personalități marcante ale culturii românești din țară și străinătate.

Info:

Evenimentul va fi preluat și transmis în direct de TVR 1, TVR HD și Radio România Cultural.

Foto credit: Opera Națională Română Iași, spectacolul „Văduva veselă“

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.