Operă pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-pentru-copii/

Peste 2.000 de copii provenind din medii defavorizate au văzut, până în prezent, spectacolele Operei Comice pentru Copii (OCC), prin campania „Bilet în aşteptare”.

Un articol de Liliana Matei|28 ianuarie 2017

De la lansarea acesteia, în octombrie 2016, spectatorii Operei Comice au achiziționat peste 1000 de bilete în așteptare, pe care instituția le-a dublat, oferind copiilor cu posibilități reduse ocazia de a ajunge într-o sală de spectacol.

Până acum, copiii de la Centrul Sf. Spiridon și Școlile Speciale nr. 1, 3, 5, 7, 9, 10 și Sf. Nicolae din București și de la Școala Specială pentru Deficienți de Vedere, precum și copiii aflați în programele fundațiilor FARA și Hope and Homes for Children s-au întâlnit cu personajele Operei Comice pentru Copii. Cei mici au văzut opereta „Hapciu în RE major”, baletul „Fetița cu Chibrituri”, operele „Răpirea din Serai”, „Hänsel și Gretel” și „Flautul Fermecat”, precum și spectacolul interactiv „Cu Nino la Milano” – unele dintre cele mai apreciate producții din stagiunea curentă a Operei Comice pentru Copii.

Campania „Bilet în așteptare” continuă pe parcursul întregii stagiuni 2016-2017. Astfel, oricine poate oferi unui copil bucuria de a participa la un spectacol la Opera Comică pentru Copii, cumpărând un “bilet în așteptare” la prețul de 15 RON. La fiecare asemenea bilet, OCC oferă încă unul și astfel dăruim împreună copiilor instituționalizați sau cu probleme de sănătate ocazia de a veni la spectacole pe parcursul întregii stagiuni.

Tot din seria campaniilor sociale ale Operei Comice pentru Copii face parte și J.O.C. (Jucăriile Operei Comice), prin care, în luna decembrie, bucureștenii au donat peste 800 de jucării. Acestea au ajuns la copiii vulnerabili dintr-o comunitate marginalizată din Baia Mare, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, la copiii din programul de prevenire a abandonului școlar al Fundației FARA din Suceava, la organizația „Împreună Creștem Valori” și la Asociația de Tineret „Ecou” din Sfântu Gheorghe, Covasna. Jocurile oferite de spectatorii Operei Comice pentru Copii au fost primite de programul educaţional „Ajungem MARI”.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.