Oprah Winfrey va primi Cecil B. DeMille Award la gala Globurilor de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/oprah-winfrey-va-primi-cecil-b-demille-award-la-gala-globurilor-de-aur/

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey va fi recompensată cu Cecil B. DeMille Award la cea de-a 75-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur. În fiecare an, laureatul acestei distincţii prestigioase este ales de comitetul director al Asociaţiei presei străine de la Hollywood. Personalităţile premiate trebuie să fi avut „un impact incredibil asupra industriei de divertisment”.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2017

Morgan Freeman, care a primit Cecil B. DeMille Award în 2012, a anunţat numele laureatului acestui premiu din 2018 – Oprah Winfrey, în cadrul unei emisiuni speciale produse de HFPA.

Oprah Winfrey, preşedinte şi CEO al propriei reţele de televiziune – OWN (Oprah Winfrey Network) -, este în prezent producător executiv al mai multor seriale TV, precum „Greenleaf”, „Queen Sugar” şi „Oprah’s Master Class”.

În 2017, ea a produs şi a jucat în filmul „The Immortal Life of Henrietta Lacks”, produs de HBO şi nominalizat la premiile Emmy, iar în 2018 va juca în „Wrinkle in Time”, un lungmetraj regizat de Ava DuVernay. Ea este şi fondatoare a revistei O, The Oprah Magazine şi conduce compania de producţie cinematografică Harpo Films.

Cunoscută pentru emisiunea sa de tip talk-show „The Oprah Winfrey Show”, renumita realizatoare TV este şi fondatoarea Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls din Africa de Sud, o şcoală înfiinţată în urmă cu 10 ani şi care oferă programe educaţionale pentru tinere provenind din medii defavorizate.

Oprah Winfrey a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul interpretat în filmul „The Color Purple” din 1986.

Cea de-a 75-a ediţie a galei Golden Globes Awards va fi prezentată de Seth Meyers şi va avea loc pe 7 ianuarie la Los Angeles.

Foto: Oprah Winfrey – facebook

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.