Oraşul Sankt Petersburg finanţează publicarea unei cărţi istorice controversate
https://www.ziarulmetropolis.ro/orasul-sankt-petersburg-finanteaza-publicarea-unei-carti-istorice-controversate/

Autorităţile din cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg (nord-vest), vor finanţa publicarea unei cărţi controversate privind istoria Rusiei care critică ‘regimul ateu’ al democraţiei, informează miercuri AFP. Deputatul rus Maxim Reznik, din partidul de opoziţie Iabloko, a declarat miercuri că i-a trimis o scrisoare guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, în care denunţă […]

Un articol de Andrada Văsii|7 februarie 2013

Autorităţile din cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg (nord-vest), vor finanţa publicarea unei cărţi controversate privind istoria Rusiei care critică ‘regimul ateu’ al democraţiei, informează miercuri AFP.

Deputatul rus Maxim Reznik, din partidul de opoziţie Iabloko, a declarat miercuri că i-a trimis o scrisoare guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, în care denunţă publicarea acestei cărţi şi cere o verificare pentru afirmaţii extremiste.

Publicarea cărţii scrise de istoricul rus Iuri Mihailov, intitulată ‘Chipul moral al istoriei’, ‘se înscrie în cadrul cooperării cu instituţiile religioase’, a afirmat la rândul său un oficial al primăriei.

Cartea proclamă superioritatea ruşilor şi a religiei ortodoxe faţă de alte popoare şi religii şi îi aduce elogii Ţarului Ivan cel Groaznic, conform mass-media.

‘În cartea sa Iuri Mihailov vorbeşte despre ‘etnii care aparţin rasei albe’ şi despre ‘duşmani ai Rusiei’ care au calomniat monarhia’, a scris deputatul Reznik, în scrisoarea sa adresată guvernatorului Sankt Petersburgului.

Deputatul rus cere de asemenea o expertiză a cărţii pentru a se vedea dacă conţine afirmaţii extremiste şi dacă falsifică fapte istorice.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".