Orchestre National de France, în inchiderea Festivalului RadiRo
https://www.ziarulmetropolis.ro/orchestre-national-de-france-in-inchiderea-festivalului-radiro/

Sâmbătă, 27 septembrie, Festivalul RadiRo prezintă, în evenimentul de închidere al ediţiei, concertul extraordinar al Orchestre National de France, sub bagheta dirijorului Vassily Sinaisky, cu participarea violonistului Vadim Gluzman.

Un articol de |25 august 2014

O companie de excepție pentru ultima zi a Festivalului într-un program Strauss — Glazunov — Rachmaninov, un prilej unic pentru publicul din România de a asculta live, la Sala Radio, o orchestră care a făcut istorie în secolul XX.

Fiind prima orchestră simfonică fondată în capitala franceză în 1934, Orchestre National de France a realizat în cursul timpului, în premieră absolută, interpretări ale unor lucrări care au devenit legendare pentru istoria muzicală a ultimului secol, sub conducerea unor dirijori ca Sergiu Celibidache, Lorin Maazel, Kurt Masur sau Charles Dutoit.RadiRo

Orchestra, care a aniversat recent 80 de ani de existență, continuă să abordeze un vast repertoriu simfonic, de la marii compozitori francezi la muzică contemporană, și este una dintre cele mai active orchestre radio europene.

Vassily Sinaisky

La pupitrul Orchestre National de France, pentru concertul de închidere al RadiRo 2014, se va afla dirijorul Vassily Sinaisky, care a condus orchestra Teatrului Balșoi din Moscova până în 2013.

Vadim Gluzman

Violonistul Vadim Gluzman este solistul ultimei seri RadiRo 2014, un muzician despre care specialiștii spun că readuce la viață tradiția violonistică a secolelor XIX și XX.

Ediția a II-a a Festivalului RadiRo, organizat de Radio România, se desfășoară în perioada 20 — 27 septembrie și aduce în premieră în România 5 orchestre radio europene, soliști și dirijori de renume din Europa și SUA.

Cristian Mandeal / Richard Strauss

Directorul de onoare al Festivalului este dirijorul Cristian Mandeal.

Ediția din 2014 a Festivalului RadiRo este dedicată compozitorului german Richard Strauss, de la cărui naștere s-au împlinit recent 150 de ani.

Foto cu RadiRoOrchestre National de France – RadiRo

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).