Orchestre National de France, în inchiderea Festivalului RadiRo
https://www.ziarulmetropolis.ro/orchestre-national-de-france-in-inchiderea-festivalului-radiro/

Sâmbătă, 27 septembrie, Festivalul RadiRo prezintă, în evenimentul de închidere al ediţiei, concertul extraordinar al Orchestre National de France, sub bagheta dirijorului Vassily Sinaisky, cu participarea violonistului Vadim Gluzman.

Un articol de |25 august 2014

O companie de excepție pentru ultima zi a Festivalului într-un program Strauss — Glazunov — Rachmaninov, un prilej unic pentru publicul din România de a asculta live, la Sala Radio, o orchestră care a făcut istorie în secolul XX.

Fiind prima orchestră simfonică fondată în capitala franceză în 1934, Orchestre National de France a realizat în cursul timpului, în premieră absolută, interpretări ale unor lucrări care au devenit legendare pentru istoria muzicală a ultimului secol, sub conducerea unor dirijori ca Sergiu Celibidache, Lorin Maazel, Kurt Masur sau Charles Dutoit.RadiRo

Orchestra, care a aniversat recent 80 de ani de existență, continuă să abordeze un vast repertoriu simfonic, de la marii compozitori francezi la muzică contemporană, și este una dintre cele mai active orchestre radio europene.

Vassily Sinaisky

La pupitrul Orchestre National de France, pentru concertul de închidere al RadiRo 2014, se va afla dirijorul Vassily Sinaisky, care a condus orchestra Teatrului Balșoi din Moscova până în 2013.

Vadim Gluzman

Violonistul Vadim Gluzman este solistul ultimei seri RadiRo 2014, un muzician despre care specialiștii spun că readuce la viață tradiția violonistică a secolelor XIX și XX.

Ediția a II-a a Festivalului RadiRo, organizat de Radio România, se desfășoară în perioada 20 — 27 septembrie și aduce în premieră în România 5 orchestre radio europene, soliști și dirijori de renume din Europa și SUA.

Cristian Mandeal / Richard Strauss

Directorul de onoare al Festivalului este dirijorul Cristian Mandeal.

Ediția din 2014 a Festivalului RadiRo este dedicată compozitorului german Richard Strauss, de la cărui naștere s-au împlinit recent 150 de ani.

Foto cu RadiRoOrchestre National de France – RadiRo

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.