Organic Days Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/organic-days-festival/

Sâmbată şi duminică, pe 16 şi 17 iulie, cele mai înverzite locuri din centrul capitalei, Grădina Verona, J’ai Bistrot şi Grădina Sticlarilor, se deschid pentru publicul din oraş cu activităţi informative şi reacreative, produse şi meşteri care manifestă alternativa organică a vieţii de oras: ORGANIC DAYS – festival de trai simplu, frumos şi sănătos.

Un articol de Petre Ivan|8 iulie 2016

În grădinile verzi ale orașului, printre copaci, flori și miresme variate, se adună laolaltă comunități, idei și proiecte care inspiră lumea.

Oameni conștienți, care fie că lucrează organic, fie au ales să traiască simplu și autentic, cu atenție pentru toate resursele de hrănire a corpului, minții și sufletului. ORGANIC DAYS aduce impreună fermieri, artizani, artiști culinari, meșteri, speakeri și muzicieni pentru doua zile bio.

Cea de-a 5-a ediție a carnavalului ORGANIC DAYS  înseamnă mai multă apropiere de natură, înseamnă o sărbătoare pe ritmuri bio dedicată celor care simt și trăiesc organic.

Cei prezenți vor putea participa la ateliere, seminarii și discuții legate de un trai de viață natural și echilibrat, vor putea degusta și cumpara produse crescute natural, cât și bunătăți gătite cu drag, vor testa cosmetice realizate din ingrediente atent alese, vor avea ocazia sa cunoască artizani și Organic Days meșteșugari iscusiți.

Muzica, practicile de yoga, tehnicile de relaxare vor avea și ele locul lor  de cinste in cadrul festivalului.

Pe parcursul celor două zile, copiii vor avea ateliere și seminarii special organizate pentru ei. Se vor putea juca în voie în cele mai inverzite grădini din oraș, vor putea participa la activități de dezvoltare și stimulare a imaginației, cât și la clasele de yoga dedicate lor.

Organic Days se deschide sâmbătă în zori, începând cu ora 10:00 și se desfașoară în cele 3 locații partenere. Accesul în zona de târg, seminarii, conferințe și activități pentru copii este liber.

Festivalul Organic Days a crescut de la o ediție la alta. Ceea ce părea în 2013 un avânt curajos dedicat doar celor care își pot permite timpul și resursele financiare să trăiască bine, a devenit de interes pentru un public în creștere de la un an la altul.

În lipsa educației de masă care să ne vorbeasca despre cum alegem ce mâncăm, în ce tip de emoții vrem să trăim, ce presupune munca sănătoasă sau viața creativă, echipa festivalului Organic Days încearcă un efort de conștientizare direcționat către comunitatea largă și de susținere pentru comunitatea restrânsă a celor care deja au ales să trăiască sănătos.

Foto: Organic Days Festival – facebook

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.