OSCAR 2016: Spotlight a câştigat marele trofeu. DiCaprio, cel mai bun actor…
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscar-2016-spotlight-a-castigat-marele-trofeu-dicaprio-cel-mai-bun-actor/

Spotlight, în regia lui Tom McCarthy, cu Mark Ruffalo, Michael Keaton şi Rachel McAdams în distribuţie, a fost desemnat cel mai bun film al anului, însă momentul serii a fost reprezentat de Oscarul câştigat în premieră de Leonardo DiCaprio.

Un articol de Petre Ivan|29 februarie 2016

Spotlight spune povestea adevărată a jurnaliștilor de la publicația Boston Globe care au descoperit un uriaș scandal de abuzuri împotriva copiilor acoperit de Arhidioceza catolică locală, scandal ce a zguduit din temelii încrederea în Biserica Catolică.

Filmul lui Tom McCarthy a fost recompensat și cu Oscarul pentru scenariu original. Cele mai multe emoţii a stârnit.

Cititi si  Spotlight. Toţi oamenii cardinalului

Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, unde, marele favorit, Leonardo DiCaprio („The Revenant”), a reuşit în sfârşit să se impună după şase nominalizari şi o luptă de aproape două decenii cu Academia Americană de Film.

„The Revenant”, văzut favorit de mulţi specialişti, a pierdut titlul pentru cel mai bun film în faţa amintitului „Spotlight”. În schimb, Alejandro G. Inarritu, a scris istorie  devenind singurul regizor mexican premiat cu doua trofee Oscar pentru regie, „The Revenant” aducându-i al doilea premiu Oscar consecutiv după ce în 2015 primse statueta pentru „Birdman”.

Mad Max- Fury Road a primit nu mai puţin de 6 premii Oscar,  „Son of Saul „, în care joacă şi actorul român Levente Molnar, este cel mai bun film străin al anului, iar  Brie Larson a fost recompensată la categoria cea buna actriţă  pentru rolul din „Room”.

OSCAR 2016 – Lista câştigătorilor

Cel mai bun film: „Spotlight

Cel mai bun actor în rol principal: Leonardo DiCaprio pentru rolul din „The Revenant”.

Cea mai bună actriţă în rol principal: Brie Larson pentru rolul din „Room”.

Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu, pentru regia la  „The Revenant”.

Cel mai bun cântec original: „Writing’s On The Wall” din „Spectre”

Cea mai bună coloană sonoră: „The Hateful Eight” – Ennio Morricone

Cel mai bun film străin: „Son of Saul” din Ungaria.

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „Stutterer„, regie: Benjamin Cleary şi Serena Armitage.

Cel mai bun lungmetraj documentar: „Amy„, un film dedicat cântăreţei Amy Winehouse.

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „A Girl in the River: The Price of Forgiveness„.

Cel mai bun actor în rol secundar: Mark Rylance, pentru rolul interpretat în „The Bridge of Spies”.

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Inside Out„.

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Bear Story„, regie: Gabriel Osorio şi Pato Escala.

Cele mai bune efecte vizuale: „Ex Machina„.

Cel mai bun mixaj de sunet: „Mad Max: Fury Road

Cel mai bun montaj de sunet: „Mad Max: Fury Road

Cel mai bun montaj: „Mad Max: Fury Road

Cea mai bună imagine: „The Revenant” – Emmanuel Lubezki

Cel mai bun machiaj: „Mad Max. Fury Road


Cea mai bună actriţă în rol secundar: Alicia Vikander, pentru rolul interpretat în „The Danish Girl”.

Cel mai bun scenariu adaptat: „The Big Short„- Charles Randolph şi Adam McKay.

Cel mai bun scenariu original: „Spotlight” – scenarişti Josh Singer şi Tom McCarthy.

Foto: OSCAR 2016, Leonardo DiCaprio –  www.oscars.org

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.