OSCAR 2017. Moonlight, cel mai bun film al anului, după ce La La Land fusese anunţat câştigător…
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscar-2017-moonlight-cel-mai-bun-film-al-anului-dupa-cela-la-land-fusese-anuntat-castigator-al-trofeului/

Lungmetrajul ”Moonlight”, în regia lui Barry Jenkins, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film”. Iniţial, Warren Beatty, cel care a decernat trofeul, a anunţat în mod eronat că “La La Land” a câştigat trofeul.

Un articol de Petre Ivan|27 Februarie 2017

Pentru această categorie au mai concurat producțiile “Arrival”, “Fences”, “Hacksaw Ridge”, “Hell or High Water”, “Hidden Figures”, “Lion”, “Manchester by the Sea” și “La la Land”, film care  a dominat ceremonia, cu șase trofee câștigate. Musicalul lui Damien Chazelle a fost urmat de “Moonlight”, câștigător a trei statuete Oscar.

OSCAR NIGHT CATAS-TROPHY

În cadrul unei gafe de proporții pentru rigorile de organizare a unei gale Oscar,OSCAR 2017, OSCAR 2017 moonlight, OSCAR 2017 cel mai bun film al anului, OSCAR 2017 la la land, OSCAR 2017 gafa,OSCAR 2017 confuzie, OSCAR 2017 warren beatty doar pentru a fi opriți de organizatori care au prezentat publicului plicul în care filmul câștigător era “Moonlight”.

Vizibil încurcat, Warren Beatty a explicat că în momentul în care a urcat pe scenă a primit din greșeală plicul în care era anunțată Emma Stone drept câștigătoare la categoria cea mai bună actriță cu rolul din “La La Land”, fiind indus în eroare că acest musical este marele câștigător al categoriei cel mai bun film. Categoria la care câștigase Emma Stone premiul Oscar a fost anunțată penultima, exact înainte de Oscarul pentru cel mai bun film.

Lista completă a câștigătorilor premiilor Academiei americane de film

Cel mai bun film: “Moonlight”

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle (”La La Land”)

Tânărul regizor în vârstă de 32 de ani a câștigat și două Globuri de Aur (regie și scenariu) și premiul BAFTA pentru regie cu “La La Land” și a mai fost nominalizat la Oscarul pentru scenariu originar. El mai are o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptare din 2015, cu filmul “Whiplash”.

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck

La această categorie au mai fost nominalizați Denzel Washington (“Fences”), Ryan Gosling (“La La Land”), Viggo Mortensen (“Captain Fantastic”) și Andrew Garfield (“Hacksaw Ridge”).

Actorul în vârstă de 41 de ani, a cărui carieră s-a derulat în cea mai mare parte în umbra mai celebrului său frate, Ben Affleck, a mai fost nominalizat la premiul Oscar pentru rol secundar în 2008 cu producția “The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford”.

Cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone (”La La Land”)

La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Isabelle Huppert (“Elle”), Ruth Negga (“Loving”), Natalie Portman (“Jackie”) și Meryl Streep (“Florence Foster Jenkins”).

Actrița în vârstă de 28 de ani a mai fost nominalizată la Oscar în 2015, pentru rol secundar în filmul “Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”. Ea a mai câștigat un Glob de Aur și un premiu BAFTA cu interpretarea din “La La Land”.

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali (”Moonlight”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis (”Fences”)

Cel mai bun film străin: ”The Salesman” (Iran)

La această categorie au mai fost nominalizate producțiile “Toni Erdmann” (Germania), “A Man Called Ove” (Suedia), “Land of Mine” (Danemarca) și “Tanna” (Australia).

Aceasta este cea de-a doua victorie iraniană la secțiunea rezervată filmului străin și vine la cinci ani după ce drama “A Separation”, a aceluiași Asghar Farhadi a câștigat prestigiosul premiu Oscar pentru film străin.

Farhadi, alături de actrița din rolul principal, Taraneh Alidoosti, a anunțat încă de acum o lună că nu va participa la ceremonia Oscar în semn de protest față de decretul președintelui american Donald Trump privind interdicția de călătorie pentru șapte țări predominant musulmane, printre care și a sa.

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: ”Zootopia”

La această categorie au mai fost nominalizate animațiile “Kubo and the Two Strings”, “Moana”, “The Red Turtle” și “My Life as a Zucchini”.

“Zootopia” a fost regizat de Byron Howard și Rich Moore, iar vocile personajelor principale, o iepuroaică care tocmai a fost primită în rândurile poliției și partenerul ei neobișnuit, un vulpoi escroc, sunt interpretate de Ginnifer Goodwin și de Jason Bateman.

Cea mai bună regie artistică: ”La La Land”

Cel mai bun scenariu adaptat: ”Moonlight” (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney)

Cel mai bun scenariu original: ”Manchester by the Sea” (Kenneth Lonergan)

Cea mai bună imagine: ”La La Land”

Cel mai bun montaj: ”Hacksaw Ridge”

Cea mai bună coloană sonoră: ”La La Land”

Cel mai bun cântec original: “City of Stars” (”La La Land”)

Justin Hurwitz două Oscaruri, unul pentru cea mai bună coloană sonoră și celălalt pentru cel mai bun cântec original. Mai mult, cele două creații ale sale s-au aflat printre cele cinci finaliste la categoria cel mai bun cântec, ‘City of Stars’ și ‘Audition (The Fools Who Dream)’. În final a câștigat prima, intrepretată de cele două vedete ale filmului, Ryan Gosling și Emma Stone.

Cel mai bun montaj de sunet: ”Arrival”

Cel mai bun mixaj de sunet: ”Hacksaw Ridge”

Cele mai bune efecte vizuale: ”The Jungle Book”

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: ”Suicide Squad”

Cele mai bune costume: ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”

Cel mai bun scurtmetraj animat: ”Piper”

La această categorie au mai fost nominalizate animațiile “Kubo and the Two Strings”, “Moana”, “The Red Turtle” și “My Life as a Zucchini”.

O pasăre mamă încearcă să-şi înveţe puiul cum să-şi găsească singur mâncarea. În acest proces, puiul se confruntă cu o experienţă traumatică pe care trebuie s-o depăşească ca să poată supravieţui. Povestea este reflexivă şi distractivă, în timp ce animaţia este pur şi simplu incredibilă, iar rezultatul este absolut fermecător.

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune:  “Sing”

Cel mai bun lungmetraj documentar: ”O.J.: Made in America”

La această categorie au mai fost nominalizate documentarele “13th”, “I Am Not Your Negro”, “Life Animated” și “Fire at Sea”.

Cel mai bun scurtmetraj documentar: “The White Helmets”

Foto: OSCAR 2017 – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »