“Oscarurile în continuare atât de albe” – Academia americană de Film şi diversitatea etnică
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscarurile-in-continuare-atat-de-albe-academia-americana-de-film-si-diversitatea-etnica/

Academia americană de Film, instituţia care decernează prestigioasele premii Oscar, a fost criticată intens în ultima perioadă de timp pentru lipsa diversităţii membrilor săi şi a anunţat o serie de măsuri de urgenţă pentru a se deschide mai mult către femei şi minorităţile etnice

Un articol de Petre Ivan|25 Ianuarie 2016

“Academia a adoptat măsuri istorice pentru a-și spori diversitatea” în special prin “dublarea până în anul 2020 a numărului femeilor și a reprezentanților minorităților etnice din rândul membrilor săi”, anunţă aceasta prin intermediul unui comunicat.

Academia americană de Film, ai cărei membri sunt în marea lor majoritate bărbați albi între două vârste, a declanșat noi polemici după ce a nominalizat doar actori albi pentru ediția din anul acesta a premiilor Oscar.

Mai multe personalități ale lumii cinematografice au decis să boicoteze din acest motiv ceremonia ce va avea loc la 28 februarie. Astfel regizorul Spike Lee, care a primit anul trecut un Oscar pentru întreaga carieră, dar și actorul Will Smith și soția sa, Jada Pinkett-Smith, nu vor participa la ceremonia din acest an.

În 2015, lipsa persoanelor de culoare de pe lista nominalizărilor a provocat nemulțumiri, concretizate pe rețelele sociale prin mesaje purtând eticheta #OscarsSoWhite (Oscaruri atât de albe), iar după anunțarea nominalizărilor din 2016, joia trecută, discuțiile legate de acest subiect s-au reaprins, cu o forță sporită, cu hashtag-ul actualizat, #OscarsStillSoWhite (Oscarurile în continuare atât de albe).

Foto: Academia americană de Film – twitter

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »