„Otto Barbarul”: conștientizare și implicare socială
https://www.ziarulmetropolis.ro/otto-barbarul-constientizare-si-implicare-sociala/

Din 24 septembrie spectatorii sunt invitaţi să fie mai prezenţi, în societate dar şi la cinema, prin intermediul filmului de debut al Ruxandrei Ghiţescu, „Otto Barbarul”, care este totodată un pretext pentru a declanşa întrebări şi discuţii despre perioadele prin care trec adolescenţii, perioade de încercări, căutări, confuzie şi alegeri.

Un articol de Liliana Matei|30 august 2021

Prin mesajul puternic emoțional și temele pe care le prezintă, Otto Barbarul devine un film-reper ce creează posibilitatea unei comunicări empatice între generații.

Campania de lansare a filmului va fi astfel secondată de una de conștientizare și implicare socială la nivel național „prin care ne dorim să atragem atenția publicului în legătură cu particularitatea frământărilor și visurilor adolescenților care uneori ajung în imposibilitatea de a traversa perioade dificile. Ele pot fi preîntâmpinate de multe ori dacă ‚nu dăm doar cu SEEN’, ci suntem atenți la semnele premergătoare și oferim sprijin necondiționat copiilor noștri. Scopul campaniei este de a crește conștientizarea privind gravitatea subiectului ‚depresia la adolescenți’ și a modului în care cei implicați – părinți, copii, cadre didactice – pot oferi sau cere suport psihologic.” – The Public Advisors

Otto Barbarul, recent distins la TIFF cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Lungmetraj, surprinde momentul din viața unui adolescent punk în vârstă de 17 ani, în care acesta se confruntă cu pierderea iubitei sale. Băiatul devine captiv într-un cerc vicios creat de părinți, bunicul său, mama iubitei sale și ancheta derulată de serviciile sociale. Pentru a supraviețui, Otto trebuie să-și înfrunte sentimentele și vinovăția într-un film coming-of-age ce se „desprinde de debuturile româneşti din ultimii ani” (Ziarul Metropolis).

Filmul îi are în distribuție pe Marc Titieni, Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Iulian Postelnicu, Mihaela Sîrbu, Ana Radu și Constantin Drăgănescu, iar scenariul și regia sunt semnate de Ruxandra Ghițescu. Producătorii sunt Iuliana Tarnovețchi și Oana Prața, Ana Drăghici semnează imaginea și Dana Bunescu montajul.

Produs de Alien Film în co-producție cu Polar Bear și Alien Films Entertainment, Otto Barbarul a beneficiat de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Eurimages, co-finanțat de Shelter Prod., cu sprijinul Taxshelter.be & ING și al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, co-finantat de Orkla Foods România, North Macedonia Film Agency, Expur SA și Multi Media Est și sponsorizat de R Systems, Tremed Software Consulting și Krautz Production.

Mai multe informații găsiți și pe Facebook.com/OttoBarbarul sau Instagram.com/otto.barbarul.

Parteneri: Dacin Sara, Radio Guerrilla, Cinemagia, Zile și Nopți, Cinemap, Ziarul Metropolis, IQ Ads, Smark, Movie News, Liternet, All About Romanian Cinema, Munteanu, CineGhid, Films in Frame, Radio România Cultural.

Distribuit de: Freealize

 

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

15
/02
/24

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Lisabona, Beijing, Istanbul, Londra, Stockholm, Bruxelles, Veneția, Madrid, Tel Aviv și Varșovia vor organiza o serie de evenimente pentru a celebra și a aduce în prim-plan contribuția inestimabilă a celui mai mare sculptor român la patrimoniul cultural mondial.

15
/02
/24

Warner TV transformă weekend-ul de dinaintea galei de decernare a premiilor Academiei americane de film într-un maraton de filme de Oscar®, cu șapte producții reprezentative, nominalizate sau recompensate cu mult-râvnita statuetă. În serile de 8, 9 și 10 martie vor putea fi urmărite drame și filme de acțiune lansate pe parcursul a șapte decenii.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.