„Otto Barbarul”, în regia Ruxandrei Ghițescu, din 24 septembrie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/otto-barbarul-in-regia-ruxandrei-ghitescu-din-24-septembrie-in-cinematografe/

„Otto Barbarul”, lungmetrajul de debut al Ruxandrei Ghiţescu, va putea fi văzut începând de vineri, 24 septembrie, în cinematografe. Spectatorii sunt invitaţi să nu dea doar cu seen în cadrul campaniei de conştientizare a problemelor cauzate de depresie la adolescenţi.

Un articol de Liliana Matei|20 septembrie 2021

„Premiera în cinema a lui Otto este un vis la care, în pandemie, nu am îndrăznit să sper. Otto Barbarul este un film gândit și realizat pentru experiența privitorului într-o sală de cinema, o experiență imersivă la care am lucrat în detaliu pe sunet, muzică și imagine. Este o mare bucurie ca  filmul să ajungă la public astfel.

Cum filmul nostru deschide o portiță către lumea atât de complicată a vârstei adolescenței,  campania celor de la depreHUB vine să acompanieze demersul nostru prin deschiderea unui dialog menit să ducă la conștientizarea problemelor emoționale ale vârstei și soluțiile și sprijinul pe care îl putem găsi pentru prevenirea alunecării în zone mai întunecate.” spune Ruxandra Ghițescu și ne îndeamnă: „Vino să îl vezi și să asculți muzica lui Otto în cinema și #NuDaDoarCuSeen!”

Distins anul acesta la TIFF cu ‚Premiul pentru cel mai bun lungmetraj în cadrul Zilelor Filmului Românesc’, Otto Barbarul va putea fi văzut în prima săptămână în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Happy Cinema), Bistrița (Cinema Dacia), Brașov (Centrul Cultural Reduta), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Craiova (Cinema Patria), Iași (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Oradea (Cinema Palace), Pitești (Cinema Trivale), Sibiu (Cinema Arta, Cine Gold) și Târgu Mureș (Cinema Arta).

Mai mult, spectatorii se vor putea întâlni cu echipa filmului la proiecțiile speciale de la:
București, Cinema Elvire Popesco – marți, 21 septembrie, ora 20:30
Craiova, Cinema Patria – sâmbătă, 25 septembrie, ora 19:00
Iași, Cinema Ateneu – luni, 27 septembrie, ora 20:00
București, Grădina cu filme, joi, 30 septembrie.

Filmul surprinde momentul din viața unui adolescent punk în vârstă de 17 ani, în care acesta se confruntă cu pierderea iubitei sale și îi are în distribuție Marc Titieni, Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Mihaela Sîrbu, Iulian Postelnicu, Ana Radu, alături de regretatul Constantin Drăgănescu.

„Ghițescu realizează un portret tandru, care nu e lipsit de surprize și bucăți spectaculoase de actorie“ scria Georgiana Mușat (Acoperișul de sticlă) despre filmul produs de Alien Film în coproducție cu Polar Bear și Alien Films Entertainment.

Otto Barbarul, al cărui scenariu și regie sunt semnate de Ruxandra Ghițescu, a avut premiera mondială în competiția oficială a celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo. Ana Drăghici semnează imaginea iar Dana Bunescu montajul. Producătorii filmului sunt Iuliana Tarnovețchi și Oana Prața, iar Anda Ionescu este producător delegat. Compania Reason8 Films se ocupă de vânzările internaționale ale filmului iar Freealize este distribuitorul național.

Producția este realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Eurimages, co-finanțată de Shelter Prod., cu sprijinul Taxshelter.be & ING și al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, co-finantată de Orkla Foods România, North Macedonia Film Agency, Expur SA și Multi Media Est, sponsorizată de Computaris Romania, Tremend Software Consulting și Krautz Production.

Mai multe informații găsiți și pe Facebook.com/OttoBarbarul sau Instagram.com/otto.barbarul.

Parteneri: Dacin Sara, Domeniile Averești.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Cinemagia, Zile și Nopți, Cinemap, Ziarul Metropolis, IQ Ads, Smark, Movie News, Liternet, All About Romanian Cinema, Munteanu, CineGhid, Films in Frame, Radio România Cultural.

 

 

30
/12
/13

Conform uni studiu făcut de cercetătorii americani de la Universitatea din Notre Dame, Indiana, filmele sentimentale au o influenţă mai mare asupra opiniilor politice ale unei persoane decât ştirile şi campaniile electorale. Conform studiului efectuat asupra unui grup de persoane.

29
/12
/13

În ultimii ani, divertismentul programelor de Revelion a cunoscut o devalorizare brutală, spre resemnarea telespectatorilor din vechea gardă. Ziarul Metropolis vă propune un Top 10 scheciuri celebre de la „Revelioanele de altădată”. Astăzi, pozițiile 7-10 ale clasamentului, iar mâine și poimâine, locurile 1-6.

28
/12
/13

Dispariţia regizorului Dinu Cocea a adus tristeţe în sufletele artiştilor din România, mulţi dintre aceştia având ocazia să lucreze cu “părintele filmelor cu haiduci”.

28
/12
/13

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru Mediafax, fiica artistului, Oana Cocea.

28
/12
/13

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

27
/12
/13

Actorii Peter O’Toole, Giuliano Gemma şi Paul Walker, regizorul Patrice Chereau, cântăreţul Lou Reed şi compozitorul Armando Trovajoli, scriitorii Seamus Heaney şi Doris Lessing, dar şi personalităţile politice Margaret Thatcher şi Nelson Mandela se numără printre marii disparuti ai anului 2013.

27
/12
/13

Filmul romanesc in 2013 a strălucit prin "Poziţia copilului", o peliculă care a adus în premieră Ursul de Aur unui lungmetraj autohton. Propus și la Oscar din partea României, "Poziţia copilului" nu a fost inclus și pe lista scurtă a premiilor Academiei de film americane - O analiză Mediafax.

26
/12
/13

2013 este considerat de mulţi critici anul cu cea mai impresionantă abundenţă creativă din ultima vreme, dar şi anul în care recordul global de încasări are şanse mari să fie doborât până pe 31 decembrie. Cinematograful în 2013 - o analiză Mediafax.

26
/12
/13

Martin Scorsese a fost criticat după o proiecţie specială a celui mai recent film al său, „The Wolf of Wall Street", la Los Angeles, de câţiva membri ai Academiei de film americane, care i-au reproşat celebrului regizor faptul că „a glorificat decadenţa de pe Wall Street".

26
/12
/13

Compozitorul grec Mikis Theodorakis, autorul coloanei sonore a filmului "Zorba Grecul", a fost internat la Atena din cauza unei infecţii respiratorii.

24
/12
/13

Violenta din cinematografie îngrijorează autoritățile americane. Acestea au iniţiat o anchetă cu scopul de a determina dacă cineastii de la Hollywood au o anumită responsabilitate faţă de masacrele comise recent în Aurora (Colorado) şi Newtown (Connecticut).

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.