Ouăle Grivița 53 intră în licitație la Artmark
https://www.ziarulmetropolis.ro/ouale-grivita-53-intra-in-licitatie-la-artmark/

Ouăle Griviţa 53, realizate în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru Griviţa 53 – primul teatru construit împreună, intră în licitaţie la Artmark.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2019

În urmă cu câteva luni Fundația „Calea Griviței” a demarat o originală campanie de strângere de fonduri pentru Grivița 53 – primul teatru construit împreună.

OUĂLE GRIVIȚA 53 au trezit mult interes și simpatie: 19 ouă gigant de fibră de sticlă, de 2m înălțime, 1,65 diametru și 50kg au fost pictate de 19 personalități, printre care Maia Morgenstern & Cabiria Morgenstern, Oana Pellea, Horațiu Mălăele, Marius Manole, Ivan Patzaichin, Alex Găvan, Alexandru Tomescu, Cristian Mungiu, Valeria Racila van Groningen, Mihai Dobrovolschi, Dan Perjovschi, Mirela Trăistaru, Iuliana Vîlsan. Suma care se strânge în urmă vânzării urmează să fie donată în contul proiectului la finalul campaniei.

Ultima etapă a campaniei OUĂLE GRIVIȚA 53 este realizată de cunoscuta casă de licitații Artmark care și-a exprimat susținerea pentru Grivița, a selectat 5 din cele 19 ouă și le-a inclus în licitația din 9 iulie. Ouăle semnate de Gheorghe Fikl, Francisc Chiuariu, Alexandra Nechita, Mihai Popescu și Arantxa Etcheverria sunt expuse începând de astăzi, până pe 9 iulie la Palatul Cesianu – Racoviță, sediul Artmark. Prin acest gest casa de licitații își dorește să strângă o sumă de bani considerabilă cu care Fundația să poată începe șantierul teatrului Grivița 53. ouale grivita 53

Inițiatoarea proiectului, regizoarea și scriitoarea Chris Simion – Mercurian a pus la bătaie casa bunicii sale. Cu banii câștigați pe casă în 2016, a cumpărat terenul pe care se construiește teatrul. În 2017 a dat start campaniei de strângere de fonduri și a înscris proiectul Grivița 53 într-unul din cele mai importante concursuri de arhitectură sustenabilă din lume. Au participat 5003 proiecte, au fost 7 premii iar Grivița 53 a fost printre cei șapte câștigători. Prima dată când România a fost premiată în acest impresionant concurs. 2018 a fost un an de pauză pentru proiect.

Chris și-a schimbat prioritățile și și-a pus sănătatea pe primul loc. În 2019 a putut să-și reia visul și să continue campania de strângere de fonduri. Pentru construcția Grivița 53 este necesară suma de 1.300.000 Euro (în care este inclus și echipamentul tehnic) dar  șantierul poate fi început cu 400.000 Euro.

Partenerii campaniei OUĂLE GRIVIȚA 53: Leroy Merlin, Aquatec, Liliac, Fratelli Social Club, Aqua Carpatica, Tucă Zbârcea și Asociații, Radio Guerrilla, Revistă Biz, Digi TV, Forbes  & Hotnews.

Susținători ai inițiativei & posesori de ouă Grivița 53:

Globalworth (Dan Perjovschi, Mirela Trăistaru, Mihai Popescu și Iuliana Vîlsan), Classliving – Camelia Șucu (Oana Pellea și Ivan Patzaichin), Mullen Lowe – Veronica Savanciuc ( Maia & Cabiria Morgenstern), Steven & Valeria van Groningen (Cristian Mungiu & Dalina Bădescu), Dinu Urse și Asociații (Marius Manole și Mihai Dobrovolschi), Immofinanz (Chris Simion – Mercurian și Valeria Răcilă van Groningen), CA Immo (Alexandra Nechita) , AFI (Horațiu Mălăele), CBRE ( Alexandru Tomescu și Ana Munteanu) și Teilor (Alex Găvan și Adina Mastalier).

Chris Simion-Mercurian este o personalitate apreciată atât în țară, cât și în străinătate. Chris are o carieră de peste 20 de ani în teatru, peste 48 de spectacole regizate, 10 cărți publicate și este inițiatoarea celui mai important festival de teatru independent din țară – UNDERCLOUD.

Foto: Ouăle Grivița 53 – facebook
30
/03
/17

Prințul Charles a sosit, în această dimineața, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteța Sa Regală a fost primită cu pâine și sare.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

20
/03
/17

Fotograful Mircea Albuțiu vă prezintă 10 imagini din seria de 40, numită New Energy. Seria a fost expusă la Arcade 24 în Bistrița Năsăud în septembrie 2015; în 28 aprilie 2017 va fi vernisată la Teatro Jose Lucio da Silva din Leiria, Portugalia iar în august 2017 la sediul ICR din Lisabona.

01
/03
/17

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

27
/02
/17

O schiţă realizată de Rembrandt, care reprezintă un câine, a fost autentificată după ce timp de 250 de ani a fost atribuită unui pictor german specializat în tablouri cu animale. Descoperirea a fost descrisă drept ”o senzaţie” de reprezentanţii Muzeului Herzog Anton Ulrich, din Braunschweig, unde schiţa a fost expusă timp de mai multe decenii şi era prezentată ca o lucrare a artistului Johann Melchior Roos.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.