Our Ladies of Perpetual Succour – ultima reprezentație din acest an
https://www.ziarulmetropolis.ro/our-ladies-of-perpetual-succour-ultima-reprezentatie-din-acest-an/

Marţi, 19 decembrie 2017, bucureştenii sunt invitaţi la Teatrul EXCELSIOR pentru a viziona ultima reprezentaţie din acest an a musicalului Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare), una dintre cele mai aplaudate producţii din repertoriul teatrului, ce poartă semnătura regizorală şi coregrafică a lui Răzvan Mazilu.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2017

Cu o distribuție exclusiv feminină, spectacolul Our Ladies of Perpetual Succour este un „imn” închinat tinereții și prieteniei, un amestec de sentimentalism și umor visceral, grație și decadență, mixate într-un cocktail electrizant de partituri clasice și hituri pop-rock interpretate cu asumare și energie debordantă.

„Fecioarele noastre” sunt șase adolescente care fac primii pași pe drumul ireversibil al maturizării, un drum pavat cu experiențe inițiatice bulversante și povești de viață complicate. Sunt șase eleve ale unei școli catolice de fete pentru care vizita la Edinburgh, cu ocazia unei competiții corale, devine o neașteptată întâlnire cu impulsurile lor latente care le transformă curiozitatea în acte de teribilism.

Sub bagheta regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu, aventura adolescentină se transformă într-un show electrizant ce include toate ingredientele unui musical de succes: un text contemporan, partituri vocale și actoricești remarcabile, exuberanță, muzică live, efecte vizuale impresionante și, nu în ultimul rând, multă strălucire!

Biletele pot fi achiziționate online și de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28).

OUR LADIES OF PERPETUAL SUCCOUR (FECIOARELE NOASTRE GRABNIC AJUTĂTOARE)

de Lee Hall

după romanul „Sopranele” de Alan Werner

Regia și coregrafia: Răzvan Mazilu

Traducerea și adaptarea: Carmen Stanciu

Scenografia: Romana Țopescu, Dragoș Trăistaru

Orchestrația și adaptarea muzicală: Lucian Vlădescu

Light Design: Alin Popa

Pregătirea muzicală: Gönül Abdula

Asistent coregrafie: Raluca Nicolae

Selecția muzicală: Răzvan Mazilu și Lucian Vlădescu

Distribuția (în ordinea indicată de autor)

Orla – Alina Petrică
Chell – Meda Topîrceanu
Kay – Ioana Mărcoiu
Manda – Daniela Tocari
Kylah – Oana Pușcatu
Fionnula – Ana Bianca Popescu

Orchestra

Adina Cocargeanu – pian
Imola Tamás – percuție
Andreea Archip – pian
Dana Georgescu – chitară bas

Foto: Our Ladies of Perpetual Succour – facebook

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.