Pablo Picasso, subiectul sezonului 2 al serialului „Genius”
https://www.ziarulmetropolis.ro/pablo-picasso-subiectul-sezonului-2-al-serialului-genius/

După ce primul sezon al serialului „Genius”, realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. „Genius” este serialul original cu cea mai mare audienţă din istorie a canalului de educaţie ştiinţifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.

Un articol de Petre Ivan|22 iunie 2017

Pablo Picasso, care a murit în 1973 la vârsta de 91 de ani, a fost ales pentru profunzimea impactului său asupra artei și a percepției asupra a ceea ce reprezintă arta în epoca modernă.

De asemenea, legendarul artist spaniol corespunde profilului de figură istorică arhicunoscută, dar a cărei viață de familie este mai puțin cunoscută.

Viața lui Picasso oferă numeroase momente de răscruce, de la cele două războaie mondiale până la războiul civil din Spania, numeroase relații romantice și interacțiuni cu nume celebre ale timpului său. Din cercul său făceau parte persoane ca Ernest Hemingway, Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque și Jean Cocteau.

Primul sezon din „Genius”, realizat de Imagine TV și OddLot Entertainment, dedicat vieții lui Albert Einstein, interpretat de Geoffrey Rush la maturitate, s-a încheiat marți seară după zece episoade.

Echipa de scenariști pentru sezonul 2 al „Genius” a fost deja alcătuită, iar producția urmează să înceapă până la sfârșitul anului. Așa cum s-a întâmplat și în primul sezon, planul realizatorilor este să aleagă doi actori, unul care să-l joace pe Picasso tânăr și celălalt la maturitate.

Totuși, spre deosebire de sezonul dedicat lui Albert Einstein, care a avut ca sursă de inspirație cartea lui Walter Isaacson „Einstein: His Life and Universe”, până acum nu a fost ales un material biografic ca sursă pentru Picasso, notează Variety.

Foto: Pablo Picasso – facebook

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

27
/04
/15

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica s-a deschis oficial duminică, 26 aprilie, la Cinema Studio din București, în prezența a sute de invitați și spectatori. Gala a fost urmată de proiecția peliculei 13 Minutes/ Elser, un thriller despre una dintre tentativele eșuate de asasinare ale lui Adolf Hitler, fim care a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin.

27
/04
/15

Regizorul Mircea Daneliuc va fi celebrat anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie), la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul Cursa. O amplă retrospectivă îi va fi dedicată cineastului român, cuprinzând 12 filme, o expoziție cu afișele peliculelor sale, fotografii de la filmare și alte documente inedite aduse pentru prima dată în fața publicului.

25
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Aflat sub interdicția de a realiza filme, de a vorbi cu media străine și de a părăsi Iranul, Jafar Panahi sfidează de câțiva ani prima măsură împotriva sa și continuă să regizeze - clandestin și independent. Cu cel mai recent film, „Taxi”, a câștigat Ursul de Aur.

23
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de August Strindberg și scris și realizat de cunoscuta actriță (și, ocazional, regizoare) norvegiană Liv Ullmann, „Miss Julie” („Domnișoara Julie”) funcționează cel mai bine în momentele de (aparentă) farsă.

23
/04
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

22
/04
/15

Un proiect unic, Words with Gods/ Vorbind cu zeii, un film-antologie care pune în discuție relația directă a individului cu divinitatea - sau absența acesteia - în diferitele religii, va închide Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, pe 30 aprilie, la ora 20.00, la Cinema Studio din București.

22
/04
/15

Miss Julie (2014), cu Colin Farrell, Jessica Chastain şi Samantha Morton, în regia norvegiencei Liv Ullmann, va avea premiera în România vineri, 24 aprilie, distribuit de Independenţa Film.