Palatul pionierilor, filmul lui Bobby Păunescu, în postproducţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/palatul-pionierilor-filmul-lui-bobby-paunescu-in-postproductie/

Lungmetrajul „Palatul pionierilor/ Pioneers Palace”, regizat de Bobby Păunescu şi care îi are în distribuţie pe actorii Mihai Dorobanţu, Doru Ana şi Ioana Pavelescu, se află în postproducţie, urmând să aibă premiera în toamna acestui an.

Un articol de Petre Ivan|15 iulie 2014

Filmările pentru acest lungmetraj s-au încheiat pe 8 mai. Lungmetrajul, a cărui acţiune se petrece în 1992, spune povestea unui grup de liceeni care sunt martori la drama a doi colegi. Aceştia se tem că au luat SIDA după ce prima lor experienţă sexuală, care a avut loc într-un bordel, informează filmneweurope.com

Scenariul filmului „Palatul pionierilor/ Pioneers Palace” îi aparţine lui Bobby Păunescu şi este produs de Mandragora Movies Bucureşti, în coproducţie cu Viorel Sergovici, Gilda Conon şi Mihai Dorobanţu de la Solar Indie Junction.

Proiectul, cu un buget de un milion de euro, este unul independent şi realizat fără niciun împrumut, a declarat Bobby Păunescu.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Mihai Dorobanţu, Doru Ana, Ioana Pavelescu, David Liper, Ilie Dumitrescu Jr, Costin Cambir, Maria Bata, Robert Bumbeş, Alice Halpert, Bianca Braicu, Dragoş Marinescu şi Dragoş Săvulescu.

Viorel Sergovici este directorul de imagine al peliculei.

Bobby Păunescu

Bobby Păunescu

Cele 21 de zile de filmare au avut loc la Bucureşti, filmul urmând să aibă premiera în toamna acestui an. Lungmetrajul va fi distribuit în România de Mandragora Movies, în Italia urmând să fie prezentat de Fandango.

Bobby Păunescu este cunoscut în lumea cinematiografiei ca producător al filmelor „Moartea domnului Lăzărescu” (2005) şi „Aurora” (2010), ambele în regia lui Cristi Puiu, dar şi ca regizor al filmului „Francesca” (2009).

Foto cu: Palatul pionierilor şi Bobby Păunescu

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

06
/12
/16

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenților din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anii I și II – Master) și absolvenților Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.

05
/12
/16

Cinefilii pot vedea, în această noapte, la FILMUL de ARTĂ, de pe TVR 2, excelenta animație Iluzionistul (L'ILLUSIONNISTE-Franţa, 2010), în regia lui Sylvain Chomet. Filmul a fost nominalizat la premiul Oscar, în 2011, pentru cel mai bun film de animaţie, fiind răsplătit în același an cu un Premiul Cesar.

05
/12
/16

În urmă cu 115 ani, într-o zi de 5 decembrie (1901) venea pe lume, la Chicago, într-o modestă familie cel de-al patrulea copil din cinci al familei Disney. Puștiul talentat la desen va fi încurajat să continue pe această cale de o mătușă. Nu va termina niciodată liceul, dar va ajunge una dintre marile personalități ale secolului XX.

02
/12
/16

“N-am întârziat niciodată şi n-am obosit niciodată. Am ajuns primul la teatru şi am plecat întotdeauna ultimul.” – Mitică Popescu. Îndrăgitul actor, născut la București, pe 2 decembrie 1936, împlinește astăzi 80 de ani!

30
/11
/16

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul național înaintea fiecărei proiecții de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel național cu privire la ascensiunea naționalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

28
/11
/16

Lungmetrajul „SIERANEVADA”, în regia lui Cristi Puiu, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, se află, în această perioadă, în plină campanie de promovare în Statele Unite ale Americii. Astfel până pe 6 decembrie 2016, la Los Angeles, sunt programate mai multe proiecții speciale ale filmului și întâlniri cu presa și critica americană.

28
/11
/16

"Silence", ultimul film al regizorului Martin Scorsese va avea premiera mâine (marţi), la Vatican, unde cineastul va fi întâmpinat de un sobor de 400 de preoţi, care vor participa la proiecţia lungmetrajului ce prezintă martirajul iezuiţilor în Japonia secolului al XVII-lea.

26
/11
/16

CRONICĂ DE FILM „Albüm”, debut al tânărului scenarist şi regizor Mehmet Can Mertoglu, care îl are ca director de imagine pe Marius Panduru, este o satiră blândă la adresa societăţii turce. O comedie la foc mic al cărei umor vine din absurdul situaţiilor redate în planuri-secvenţă elegant coregrafiate.

25
/11
/16

Debutul în lung-metraj al regizorului turc Mehmet Can Mertoglu rulează de vineri în București (Cinemateca Union, Cinemateca Eforie și Cinema Elvira Popescu), Cluj (Cinema Victoria), Constanța (Cityplex) și Târgu Mureș (Cinema Arta). Album de familie este o co-producție Turcia – Franța – România căreia i-au trebuit trei ani să devină realitate.

25
/11
/16

Înperioada 1-4 decembrie, la Cinema Elvira Popescu, din cadrul Institutului Francez din București, se va desfășura evenimentul „Filmele LUX. 10 pentru 10”. Manifestarea are loc cu ocazia aniversării a 10 de ani de la prima ediție a Premiului LUX pentru film european, distincție acordată anual de Parlamentul European.

24
/11
/16

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, documentarul „Iubiții Domnului”, realizat în 1997 de Dan Alexe, prezintă rivalitatea dintre doi șeici derviși din Skopje. Două personaje excentrice, privite cu empatie, dar și cu o ironie blândă - și asta atunci când regizorul chestionează discret practicile lor religioase.

24
/11
/16

"Totdeauna prezentul este cel care contează. E adevărat că nostalgiile plăcute din trecut se pot îmbina cu speranţele din viitor, creând astfel adevărata viaţă a fiecăruia dintre noi. Acest lucru este valabil, sau poate mai valabil, în viaţa artistică." - Emil Hossu