Palatul Pleșa – Neoclasic și țărani. Tabără de arhitectură
https://www.ziarulmetropolis.ro/palatul-plesa-neoclasic-si-tarani-tabara-de-arhitectura/

Asociaţia Sinaptica anunţă începerea taberei de arhitectură din cadrul proiectului cultural ‘Palatul Pleşa – Neoclasic şi ţărani’, realizat în parteneriat cu Consiliul Local Obârşia de Câmp, Mehedinţi, şi Liceul de Artă ‘I.Șt. Paulian’ din Drobeta Turnu-Severin şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Un articol de Petre Ivan|3 august 2017

Tabăra de arhitectură este organizată între 1-7 august 2017 și se concentrează asupra unui monument istoric de clasă A situat în mediul rural, Palatul Pleșa.

La tabără participă 15 voluntari, studenți la arhitectură. Aceștia vor realiza igienizarea monumentului istoric, respectiv vor îndepărta gunoaiele adunate în interiorul clădirii și vor acoperi un gol din acoperiș, pentru a preveni degradarea ulterioară a monumentului istoric.

De asemenea, voluntarii vor realiza relevee ale construcției și vor propune proiecte arhitecturale de punere în valoare a acestui edificiu.

Tabăra de arhitectură este urmată de o alta, dedicată, de această dată, artei plastice.

Palatul neoclasic Ghe. Pleșa este un monument istoric de o factură specială, aflat în centrul comunei Obârșia de Câmp, județul Mehedinți. A fost construit la finalul secolului al XX-lea de un boier din localitate, într-o manieră neoclasică, asemănătoare cu palatele de pe Valea Loirei din Franța.

După 1948 a fost folosit ca sediu pentru o Stațiune de Mașini și Tractoare, iar în prezent se află în proprietatea primăriei locale.

Pentru mai multe informații despre proiectul ‘Palatul Pleșa — neoclasic și țărani’ puteți consulta documentul alăturat, site-ul web al Asociației Sinaptica și pagina de Facebook a proiectului.

Foto: Tabără de arhitectură – facebook.com/palatulplesa

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

29
/11
/23

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru.

24
/11
/23

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu deschide magia printr-un program special dedicat întregii familii. Sibiu Magic Show va avea loc anul acesta în perioada 6 – 11 decembrie și reunește în premieră națională artiști din Argentina, Germania, Marea Britanie, Spania și România, într-un program captivant, cu spectacole de magie, iluzionism, baloane de săpun, stand-up comedy, dar și ateliere de magie pentru copii.

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.