Papa Francisc să ne judece! MONDIALUL Metropolis – ep.33
https://www.ziarulmetropolis.ro/papa-francisc-sa-ne-judece-mondialul-metropolis/

Ne aflăm pe buza semifinalelor, după ce am scăpat cu viaţă de sferturi. S-au produs câteva drame, la unele ne-am bucurat, la altele am râs copios.

Un articol de Dedes|9 iulie 2018

Poate e greșit să te bucuri de răul altuia, să jubilezi că Rusia nu merge mai departe, că Suedia, în sfârșit merge, acasă, deși fotbalistic această echipă nu a ajuns niciodată la turneul final, dar ce să facem, aceasta este firea omului.

Recunoașteți, eliminarea Braziliei în fața minusculei Belgia, nu v-a ridicat de pe canapea, în ciuda orei târzii și lichidelor consumate? Fiți sinceri!

Brazilia a mai ratat o șansă, motiv pentru care Papa Francisc a ținut să aibă o intervenție în cadrul slujbei de la Vatican. “Văd steaguri braziliene. Îi salut pe toţi brazilienii şi îi încurajez, va fi data viitoare”, a transmis Suveranul Pontif, un mare pasionat de fotbal.

De naționala României nu a spus nici de această dată nimic, nici măcar nu a cerut un moment de reculegere. Asta e lumea, nu există tratament egal nici măcar în sala de așteptare către eternitate.

Papa să ne judece pentru aceste mici meschinării fotbalistice. Suntem oameni și greșim, dar cine nu greșește? Poate lacrima vărsată la eliminarea Uruguayului, echipă condusă de excepționalul Oscar Tabarez, ne va salva de la o judecată prea aspră.

În semifinale promitem să fim mai buni, orice finală este frecventabilă, mai ales una Croația – Belgia, așa doar de dragul de a avea o premieră pe lista campioanelor mondiale.

Noi să fim sănătoși!

P.S.

Sferturi de finală, Cupa Mondială 2018

Uruguay – Franța 0-2

Belgia – Brazilia 2-1

Anglia – Suedia 2-0

Rusia – Croația 1-1, după 90 de minute, 2-2 după 120 de minute, 3-4 după penaltiuri

Foto: Mondialul Metropolis – facebook

 

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)