Papa Francisc să ne judece! MONDIALUL Metropolis – ep.33
https://www.ziarulmetropolis.ro/papa-francisc-sa-ne-judece-mondialul-metropolis/

Ne aflăm pe buza semifinalelor, după ce am scăpat cu viaţă de sferturi. S-au produs câteva drame, la unele ne-am bucurat, la altele am râs copios.

Un articol de Dedes|9 iulie 2018

Poate e greșit să te bucuri de răul altuia, să jubilezi că Rusia nu merge mai departe, că Suedia, în sfârșit merge, acasă, deși fotbalistic această echipă nu a ajuns niciodată la turneul final, dar ce să facem, aceasta este firea omului.

Recunoașteți, eliminarea Braziliei în fața minusculei Belgia, nu v-a ridicat de pe canapea, în ciuda orei târzii și lichidelor consumate? Fiți sinceri!

Brazilia a mai ratat o șansă, motiv pentru care Papa Francisc a ținut să aibă o intervenție în cadrul slujbei de la Vatican. “Văd steaguri braziliene. Îi salut pe toţi brazilienii şi îi încurajez, va fi data viitoare”, a transmis Suveranul Pontif, un mare pasionat de fotbal.

De naționala României nu a spus nici de această dată nimic, nici măcar nu a cerut un moment de reculegere. Asta e lumea, nu există tratament egal nici măcar în sala de așteptare către eternitate.

Papa să ne judece pentru aceste mici meschinării fotbalistice. Suntem oameni și greșim, dar cine nu greșește? Poate lacrima vărsată la eliminarea Uruguayului, echipă condusă de excepționalul Oscar Tabarez, ne va salva de la o judecată prea aspră.

În semifinale promitem să fim mai buni, orice finală este frecventabilă, mai ales una Croația – Belgia, așa doar de dragul de a avea o premieră pe lista campioanelor mondiale.

Noi să fim sănătoși!

P.S.

Sferturi de finală, Cupa Mondială 2018

Uruguay – Franța 0-2

Belgia – Brazilia 2-1

Anglia – Suedia 2-0

Rusia – Croația 1-1, după 90 de minute, 2-2 după 120 de minute, 3-4 după penaltiuri

Foto: Mondialul Metropolis – facebook

 

30
/06
/18

Ceea ce veți vedea în imaginile următoare sunt doar niște suporteri înfocați ai naționalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni - pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în "Statul Bengal" va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în fața Franței.

29
/06
/18

Într-o bună dimineaţă, la o zi după ce împlinise melancolica vîrstă de 51 de ani (iar Brazilia lui Kaka, Luis Fabiaono şi Maicon se distrase cu Chile în optimile de finală), Alex. Leo Şerban se trezi, la Lisabona, în camera Marilyn, metamorfozat într-un menuet nemaiîntîlnit. Cei din conducerea hotelului Florida s-au jurat că n-a fost mîna lor, iar domnul Leo a fost nevoit să accepte că nu era vorba de vreun vis sprinţar de-ale lui Kafka, ci de o monumentală farsă a destinului implacabil.

29
/06
/18

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal - echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

28
/06
/18

Aveţi în faţa ochilor un extraordinar omagiu video* adus fotbalului, ca să nu zic unul dintre cele mai frumoase. Aşa că nu zic, dar adaug că emoţia vă va copleşi (iubitele vor toarce, soţiile vor suspina, mâțele vor lăcrima etc), mai ales la a doua şi la a treia vizionare, indiferent ce echipă naţională / partid politic susţineţi în aceste zile tulburi

28
/06
/18

Cătălin Tolontan își încheia articolul de aseară, după eliminarea campioanei mondiale, Germania, încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Coreea de Sud, cu următoarele cuvinte: “La victorie te respectă toți. La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!”. Am așteptat cu emoție, așadar, primele pagini ale ziarelor germane (și nu numai) de dimineață

22
/06
/18

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

19
/06
/18

19 iunie. Ieri după-amiază m-am aruncat pe divan cu o cafeluță de gât sperând să huzuresc la meciurile zilei. La ora aceea, sub deviza “Să punem capăt abuzurilor de la turneul final!”, Plenul Dumei de Stat (în cârdășie cu membrii Consiliului FIFA) dezbătea de zor modificările la Codul Mondial de procedură penală.

Pagina 2 din 512345