Papa Francisc să ne judece! MONDIALUL Metropolis – ep.33
https://www.ziarulmetropolis.ro/papa-francisc-sa-ne-judece-mondialul-metropolis/

Ne aflăm pe buza semifinalelor, după ce am scăpat cu viaţă de sferturi. S-au produs câteva drame, la unele ne-am bucurat, la altele am râs copios.

Un articol de Dedes|9 iulie 2018

Poate e greșit să te bucuri de răul altuia, să jubilezi că Rusia nu merge mai departe, că Suedia, în sfârșit merge, acasă, deși fotbalistic această echipă nu a ajuns niciodată la turneul final, dar ce să facem, aceasta este firea omului.

Recunoașteți, eliminarea Braziliei în fața minusculei Belgia, nu v-a ridicat de pe canapea, în ciuda orei târzii și lichidelor consumate? Fiți sinceri!

Brazilia a mai ratat o șansă, motiv pentru care Papa Francisc a ținut să aibă o intervenție în cadrul slujbei de la Vatican. “Văd steaguri braziliene. Îi salut pe toţi brazilienii şi îi încurajez, va fi data viitoare”, a transmis Suveranul Pontif, un mare pasionat de fotbal.

De naționala României nu a spus nici de această dată nimic, nici măcar nu a cerut un moment de reculegere. Asta e lumea, nu există tratament egal nici măcar în sala de așteptare către eternitate.

Papa să ne judece pentru aceste mici meschinării fotbalistice. Suntem oameni și greșim, dar cine nu greșește? Poate lacrima vărsată la eliminarea Uruguayului, echipă condusă de excepționalul Oscar Tabarez, ne va salva de la o judecată prea aspră.

În semifinale promitem să fim mai buni, orice finală este frecventabilă, mai ales una Croația – Belgia, așa doar de dragul de a avea o premieră pe lista campioanelor mondiale.

Noi să fim sănătoși!

P.S.

Sferturi de finală, Cupa Mondială 2018

Uruguay – Franța 0-2

Belgia – Brazilia 2-1

Anglia – Suedia 2-0

Rusia – Croația 1-1, după 90 de minute, 2-2 după 120 de minute, 3-4 după penaltiuri

Foto: Mondialul Metropolis – facebook

 

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.

Pagina 3 din 512345