Papa Francisc să ne judece! MONDIALUL Metropolis – ep.33
https://www.ziarulmetropolis.ro/papa-francisc-sa-ne-judece-mondialul-metropolis/

Ne aflăm pe buza semifinalelor, după ce am scăpat cu viaţă de sferturi. S-au produs câteva drame, la unele ne-am bucurat, la altele am râs copios.

Un articol de Dedes|9 iulie 2018

Poate e greșit să te bucuri de răul altuia, să jubilezi că Rusia nu merge mai departe, că Suedia, în sfârșit merge, acasă, deși fotbalistic această echipă nu a ajuns niciodată la turneul final, dar ce să facem, aceasta este firea omului.

Recunoașteți, eliminarea Braziliei în fața minusculei Belgia, nu v-a ridicat de pe canapea, în ciuda orei târzii și lichidelor consumate? Fiți sinceri!

Brazilia a mai ratat o șansă, motiv pentru care Papa Francisc a ținut să aibă o intervenție în cadrul slujbei de la Vatican. “Văd steaguri braziliene. Îi salut pe toţi brazilienii şi îi încurajez, va fi data viitoare”, a transmis Suveranul Pontif, un mare pasionat de fotbal.

De naționala României nu a spus nici de această dată nimic, nici măcar nu a cerut un moment de reculegere. Asta e lumea, nu există tratament egal nici măcar în sala de așteptare către eternitate.

Papa să ne judece pentru aceste mici meschinării fotbalistice. Suntem oameni și greșim, dar cine nu greșește? Poate lacrima vărsată la eliminarea Uruguayului, echipă condusă de excepționalul Oscar Tabarez, ne va salva de la o judecată prea aspră.

În semifinale promitem să fim mai buni, orice finală este frecventabilă, mai ales una Croația – Belgia, așa doar de dragul de a avea o premieră pe lista campioanelor mondiale.

Noi să fim sănătoși!

P.S.

Sferturi de finală, Cupa Mondială 2018

Uruguay – Franța 0-2

Belgia – Brazilia 2-1

Anglia – Suedia 2-0

Rusia – Croația 1-1, după 90 de minute, 2-2 după 120 de minute, 3-4 după penaltiuri

Foto: Mondialul Metropolis – facebook

 

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

29
/06
/14

„2 noiembrie Am fost invitat în mod cordial să fac parte din realismul visceral. Bineînţeles, am acceptat imediat. Nu a fost nici o ceremonie de iniţiere. Mai bine.” Aşa începe Detectivii sălbatici, romanul unui scriitor chilian poate nu la fel de celebru ca unii dintre componenţii „naţionalei” de fotbal ai ţării sale, mai noi sau mai vechi, vezi Zamorano şi Salas, dar cu siguranţă mult mai spectaculos şi inovativ: Roberto Bolaño.

Pagina 4 din 512345