Papa Francisc să ne judece! MONDIALUL Metropolis – ep.33
https://www.ziarulmetropolis.ro/papa-francisc-sa-ne-judece-mondialul-metropolis/

Ne aflăm pe buza semifinalelor, după ce am scăpat cu viaţă de sferturi. S-au produs câteva drame, la unele ne-am bucurat, la altele am râs copios.

Un articol de Dedes|9 iulie 2018

Poate e greșit să te bucuri de răul altuia, să jubilezi că Rusia nu merge mai departe, că Suedia, în sfârșit merge, acasă, deși fotbalistic această echipă nu a ajuns niciodată la turneul final, dar ce să facem, aceasta este firea omului.

Recunoașteți, eliminarea Braziliei în fața minusculei Belgia, nu v-a ridicat de pe canapea, în ciuda orei târzii și lichidelor consumate? Fiți sinceri!

Brazilia a mai ratat o șansă, motiv pentru care Papa Francisc a ținut să aibă o intervenție în cadrul slujbei de la Vatican. “Văd steaguri braziliene. Îi salut pe toţi brazilienii şi îi încurajez, va fi data viitoare”, a transmis Suveranul Pontif, un mare pasionat de fotbal.

De naționala României nu a spus nici de această dată nimic, nici măcar nu a cerut un moment de reculegere. Asta e lumea, nu există tratament egal nici măcar în sala de așteptare către eternitate.

Papa să ne judece pentru aceste mici meschinării fotbalistice. Suntem oameni și greșim, dar cine nu greșește? Poate lacrima vărsată la eliminarea Uruguayului, echipă condusă de excepționalul Oscar Tabarez, ne va salva de la o judecată prea aspră.

În semifinale promitem să fim mai buni, orice finală este frecventabilă, mai ales una Croația – Belgia, așa doar de dragul de a avea o premieră pe lista campioanelor mondiale.

Noi să fim sănătoși!

P.S.

Sferturi de finală, Cupa Mondială 2018

Uruguay – Franța 0-2

Belgia – Brazilia 2-1

Anglia – Suedia 2-0

Rusia – Croația 1-1, după 90 de minute, 2-2 după 120 de minute, 3-4 după penaltiuri

Foto: Mondialul Metropolis – facebook

 

23
/06
/14

Wilhelm Worringer, ilustru istoric de artă german, spunea cam aşa, într-o memorabilă încercare de despărţire a apelor cu toiagul terminologic: „Manierismul este ceea ce apare într-o operă de artă datorită voinţei creatorului ei, iar stilul este ceea ce apare fără voia lui şi de multe ori împotriva voinţei lui.”

18
/06
/14

Pantacruel s-a strecurat aseară în dormitorul conului Leonida şi al nevesti-sii, Efimiţa. Cum Efimiţa (Mariana Mihuţ) a adormit buştean înaintea partidei Rusia - Coreea de Sud, Rebengiuc şi-a ieşit din pepeni şi mai ales din rol şi s-a dus să urmărească meciul la o bodegă alături de fi-su, Mimi Brănescu, afacerist, că tot trebuia să se vadă pentru nişte treburi urgente.

17
/06
/14

Aseară, la Salvador, în meciul cu Germania, Cristiano Ronaldo a tratat fotbalul ca pe o scrumieră. Ursuz şi sâcâit de ceva, probabil şi de acea potenţială accidentare care a făcut valuri în presă înainte de începerea Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo sau CR7, cum a fost esenţializat de roboţeii marketingului abreviativ, a fost exact asta: un acronim într-o echipă de anonimi vopsiţi conjunctural în culorile Portugaliei.

16
/06
/14

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

15
/06
/14

Era de cu seară la Manaus, în al doilea meci din Grupa Morţii. Gianluigi Buffon, accidentat, ieşise la marginea gazonului să asculte vuietul de tablă galvanizată al Arenei Amazônia, în timp ce, în vechiul centru al Bucureştilor, un cârd de gâsculiţe scurmau cu boticul într-o şaormă de vită. Cu de toate. Pe alocuri mirosea a mraniţă, a lambadă ieftină şi a boştină fiartă. Într-un colţ al terenului, dintre firele verzi de iarbă, mijea o idee înţepătoare în mintea netedă a lui Mario Balotelli.

14
/06
/14

Că tiki-taka era în pierdere de turaţie şi strălucire o dovedea cu vârf şi îndesat şi Los amantes pasajeros, film plat şi fără zvâc în care însuşi întemeietorul incontestabil al sistemului era înfrânt de propria creaţie. De limitele ei, mai exact!

13
/06
/14

Suflet de artist, văzând atât de mulţi croaţi în preajmă, arbitrul japonez Yuichi Nishimura şi-a închipuit, în două, trei faze, că joacă în una din piesele lui Miroslav Krleža, o comedie carnaval, care se petrece într-o singură noapte şi în care toate regulile sunt aruncate în aer.

Pagina 5 din 512345