Parcul Herăstrău, invadat de marionete uriașe, de muzică și dans
https://www.ziarulmetropolis.ro/parcul-herastrau-invadat-de-marionete-uriase-de-muzica-si-dans/

Marionete uriaşe, parade, vals, step şi muzică lăutarească în deschiderea stagiunii estivale a Teatrului Masca, care se va desfăşura astăzi în Parcul Herăstrău.

Un articol de Liliana Matei|30 Aprilie 2017

Deschiderea stagiunii estivale a Teatrului Masca va avea loc duminică, 30 aprilie, ora 17.00  în Parcul Herăstrău – Roata Mare. Timp de două zile consecutiv, aleile parcului vor deveni o uriașă scenă în care se vor desfașura parade și momente teatrale inedite.

„Stagiunea estivală debutează cu două spectacole de stradă de excepție; o explozie de bucurie și voie bună, umor, muzică și teatru! Parizianca aduce cu ea atmosfera boemă a celebrelor cartiere pariziene. Mateloții în schimb vor ilustra secțiunea „balet” cu un dans tematic despre muncă și seriozitatea ei într-o popotă militară. Veți dansa, veți cânta și veți admira energia debordantă a unor ființe care vor readuce la viață copilul ascuns în fiecare dintre noi!”, declară Mihai Malaimare, fondatorul Teatrului Masca.

Parizianca este un spectacol de stradă de tip paradă în care actorii, îmbrăcați în marionete uriașe se plimbă, dansează vals, bat step și interacționează cu trecătorii. Șase marionete vor invita publicul la o plimbare în timp pe acorduri de acordeon.

Mateloții vor prezenta un uluitor potpuriu de muzică lăutărească și de petrecere, cu cântece din repertoriul unor mari interpreți – Zavaidoc ,Maria Tănase, Romica Puceanu, Ileana Sărăroiu, Ioana Radu, sau a unor cunoscute formații – Taraful de la Varbilau, Taraful Haiducilor. Muzica lăutărească veche și nouă, muzica de petrecere, muzica de fanfară, dans tematic, catalige, marionete triple, totul în interpretarea fără cusur a actorilor Teatrului Masca! Accesul publicului la eveniment este liber.

Program evenimente:  

Duminică, 30 aprilie, ora 17.00 – Parizianca – Parcul Herăstrău, zona Roata Mare

Duminica, 30 aprilie, ora 18.30 – Matelotii – Parcul Herăstrău, zona Roata Mare

Luni, 1 mai, ora 18.30 – Arca lui Lenin – Parcul Herăstrău, zona Roata Mare

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »