„Paris, mon amour”, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/paris-mon-amour-la-teatrului-metropolis/

Joi, 17 decembrie, şi vineri, 18 decembrie, de la ora 19:00, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” susţine, în sala de spectacole a Teatrului Metropolis (adresa: Str. Mihai Eminescu nr.89, sector 2, Bucureşti), două noi reprezentaţii ale spectacolului-colaj „Paris, mon amour” – regia: Răzvan Ioan Dincă.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2015

Spectacolul „Paris, mon amour”, una dintre cele mai aplaudate producții ale Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, imaginează o lume a Parisului dintotdeauna, dar şi o ipostază posibilă, idealizată, a acestei metropole fermecătoare.

Fie că a fost prezentată la sediul teatrului sau găzduită de noi spaţii, această producție continuă să îşi păstreze farmecul aparte şi unicitatea care au consacrat-o, graţie formatului original şi relaţiei speciale artist-spectator pe care o propune publicului.

Conceput drept colaj de momente muzicale, spectacolul „Paris, mon amour” include câteva dintre cele mai cunoscute şansonete franțuzeşti ale unor artişti precum Edith Piaf, Jacques Brel, Joe Dassin sau Gilbert Bécaud, interpretate de soliştii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, în acompaniamentul Orchestrei şi cu participarea Corului şi a Ansamblului de Balet.

Biletele sunt disponibile online la adresa bilete.opereta.ro, precum și la Casa de bilete a Operei Naționale București  și la Casa de bilete a Teatrului Metropolis (între 15 și 17 decembrie în intervalul 17:00-19:00; în 18 decembrie în intervalul 11:00-19:00).

„Paris, mon amour” – INFO

Regia: Răzvan Ioan Dincă

Dirijor și orchestrație: Lucian Vlădescu

Coregrafia: Florin FieroiuParis

Costumele: Oana Botez

Decorul și video-proiecția: Sabina Spatariu

Maestru de cor: Gabriel Popescu

Lighting design: Daniel Klinger

Distribuția reprezentației din data de 17 decembrie 2015, ora 19:00:

Loredana Căvăşdan, Cătălin Petrescu, Florin Budnaru, Bianca Ionescu, Daniel Madia, Daniela Vlădescu, Alexandra Savu, Oana Rusu, Marius Mitrofan, Ernest Fazekas, Tina Munteanu, Gladiola Niţulescu Lamatic

Personaj secundar: Dorina Velicu

Mimi: Adrian Nour, Petrică Voicu

Acrobat: Melina Druță

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, precum și a Teatrului de Magie

Distribuția reprezentației din data de 18 decembrie 2015, ora 19:00:

Loredana Căvăşdan, Cătălin Petrescu, Florin Budnaru, Raluca Ciocă, Daniel Madia, Daniela Vlădescu, Alexandra Savu, Oana Rusu, Marius Mitrofan, Ernest Fazekas, Tina Munteanu, Gladiola Niţulescu Lamatic

Personaj secundar: Dorina Velicu

Mimi: Eduard Adam, Adrian Nour

Acrobat: Melina Druță

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, precum și a Teatrului de Magie

Foto: Paris, mon amour – opereta.ro

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.