„Paris, mon amour”, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/paris-mon-amour-la-teatrului-metropolis/

Joi, 17 decembrie, şi vineri, 18 decembrie, de la ora 19:00, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” susţine, în sala de spectacole a Teatrului Metropolis (adresa: Str. Mihai Eminescu nr.89, sector 2, Bucureşti), două noi reprezentaţii ale spectacolului-colaj „Paris, mon amour” – regia: Răzvan Ioan Dincă.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2015

Spectacolul „Paris, mon amour”, una dintre cele mai aplaudate producții ale Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, imaginează o lume a Parisului dintotdeauna, dar şi o ipostază posibilă, idealizată, a acestei metropole fermecătoare.

Fie că a fost prezentată la sediul teatrului sau găzduită de noi spaţii, această producție continuă să îşi păstreze farmecul aparte şi unicitatea care au consacrat-o, graţie formatului original şi relaţiei speciale artist-spectator pe care o propune publicului.

Conceput drept colaj de momente muzicale, spectacolul „Paris, mon amour” include câteva dintre cele mai cunoscute şansonete franțuzeşti ale unor artişti precum Edith Piaf, Jacques Brel, Joe Dassin sau Gilbert Bécaud, interpretate de soliştii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, în acompaniamentul Orchestrei şi cu participarea Corului şi a Ansamblului de Balet.

Biletele sunt disponibile online la adresa bilete.opereta.ro, precum și la Casa de bilete a Operei Naționale București  și la Casa de bilete a Teatrului Metropolis (între 15 și 17 decembrie în intervalul 17:00-19:00; în 18 decembrie în intervalul 11:00-19:00).

„Paris, mon amour” – INFO

Regia: Răzvan Ioan Dincă

Dirijor și orchestrație: Lucian Vlădescu

Coregrafia: Florin FieroiuParis

Costumele: Oana Botez

Decorul și video-proiecția: Sabina Spatariu

Maestru de cor: Gabriel Popescu

Lighting design: Daniel Klinger

Distribuția reprezentației din data de 17 decembrie 2015, ora 19:00:

Loredana Căvăşdan, Cătălin Petrescu, Florin Budnaru, Bianca Ionescu, Daniel Madia, Daniela Vlădescu, Alexandra Savu, Oana Rusu, Marius Mitrofan, Ernest Fazekas, Tina Munteanu, Gladiola Niţulescu Lamatic

Personaj secundar: Dorina Velicu

Mimi: Adrian Nour, Petrică Voicu

Acrobat: Melina Druță

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, precum și a Teatrului de Magie

Distribuția reprezentației din data de 18 decembrie 2015, ora 19:00:

Loredana Căvăşdan, Cătălin Petrescu, Florin Budnaru, Raluca Ciocă, Daniel Madia, Daniela Vlădescu, Alexandra Savu, Oana Rusu, Marius Mitrofan, Ernest Fazekas, Tina Munteanu, Gladiola Niţulescu Lamatic

Personaj secundar: Dorina Velicu

Mimi: Eduard Adam, Adrian Nour

Acrobat: Melina Druță

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, precum și a Teatrului de Magie

Foto: Paris, mon amour – opereta.ro

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

16
/01
/24

Prima lună din an aduce încă cinci contexte în care compania independentă de teatru Vanner Collective deschide discuții despre teme ale zilelor noastre, prezente în tot ceea ce ne înconjoară și despre care nu e ușor mereu să vorbim: depresia și mecanismele construite pentru a merge mai departe cu ea, comunicarea cu sens, eco-anxietatea, moștenirea pe care o ducem și modurile în care ne limitează, fricile, vulnerabilitățile și superputerile fiecăruia dintre noi.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani