Pascal Bruckner își lansează în premieră mondială prima piesă de teatru la UNDERCLOUD
https://www.ziarulmetropolis.ro/pascal-bruckner-isi-lanseaza-in-premiera-mondiala-prima-piesa-de-teatru-la-undercloud/

Scriitorul francez Pascal Bruckner îşi lansează în premieră mondială prima sa piesă de teatru, scrisă anul acesta şi intitulată „Crăciun la palat”, în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD. Piesa de teatru, o comedie politică de situaţie, care face aluzie la Franţa contemporană, va fi transpusă de regizoarea Chris Simion într-un spectacol-lectură. Din distribuţie fac parte Pascal Bruckner, Marian Râlea, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, George Ivaşcu şi Vlad Logigan.

Un articol de Petre Ivan|16 august 2016

UNDERCLOUD 2016 dedică un focus DADA, cu ocazia centenarului celebrei mișcări de avangardă inițiate de Tristan Tzara.

Invitatul special în cadrul acestui focus este dramaturgul Matei Vișniec, care va fi reprezentat de patru montări, atât din țară, cât și din străinătate, după piese scrise de el: Chris Simion va realiza un spectacol-lectură după „Cabaretul Dada”, regizorul Alexandru Nagy prezintă spectacolul „Buzunarul cu pâine”, Eric Deniaud, de la compania Collectif Kahraba (Franța/Liban), vine cu spectacolul de marionete pentru adulți „Voix dans le noir” (după „Omul-pubelă sau Teatrul descompus”), iar trupa Teatrului „Eugen Ionescu” din Republica Moldova prezintă spectacolul „Istoria comunismului repovestită pentru bolnavii mintal”.

Printre invitații de onoare ai ediției din acest an a festivalului se numără, alături de scriitorul Pascal Bruckner și dramaturgul Matei Vișniec, regizorul Mihai Măniuțiu.

UNDERCLOUD se desfășoară sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat internațional atribuit de Comisia Europeană și Asociația Festivalurilor din Europa, și oferă peste 40 de spectacole românești și internaționale.

Foto: Pascal Bruckner – facebook

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.