Pasiuni ucigătoare în spectacolele din Undercloud, ziua 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/pasiuni-ucigatoare-in-spectacolele-din-undercloud-ziua-2/

În cea de-a doua zi a festivalului Undercloud, ediţia 2014, au avut loc spectacolele „Cel mai frumos roman din lume”, „Voyeur” şi „Fidelitate”.

Un articol de Judy Florescu|3 septembrie 2014

Pe alese sau nu, spectacolele din ziua a doua a festivalului Undercloud au avut ca temă relația de cuplu în mai multe ipostaze ale sale – întâlnire, cunoaștere, mister, interes, atracție, fugă, învăluire, pasiune, deteriorare, înşelare, iertare, revenire, distrugere.

A început cu „Cel mai frumos roman din lume”, un spectacol de teatru al groazei și demenței provocate de izolarea de suferințele trecutului. Cum poate o fetiță să aibă un trecut? Trecutul începe odată cu conștientizarea suferinței. Ea își îneacă în caiete toată suferința provocată de părinții săi, de fratele său, de prietena ei cea mai bună și de doctorul său. Doctorul încearcă s-o vindece de suferință, dar ea nu dorește să fie vindecată pentru că știe că odată cu purificarea îi va pieri și creativitatea literară. Gabi se află într-un război cu propriile personaje, care i-au devenit părți ale personalității sale. Cine va învinge vom afla fiind prezenți trup și suflet la spectacolul produs de unteatru.

Al doilea spectacol desfășurat tot în Sala Mică a Clubului Țăranului a fost atât de imprevizibl încât s-a aplaudat la final de două ori înaintea finalului adevărat. „Voyeur”, un thriller despre un experiment uman deloc consimțit. Oboseala de după consultații îi dispare doctoriței psihiatru imediat ce întâlnește o provocare mai puternică exact în propria locuință – un tânăr care îi repară mașina are mare potențial de a-i deveni amantul său experiment, iar spre suprinderea sa și el își dorea același lucru. Rămâne de descoperit care dintre aceștia își injectează mai repede substanța letală, după ce jocul atracției fizice ia sfârșit.

Cu fiecare spectacol, energia crește și fluxul de idei se îmbogățește. Oare cum simt actorii aceste reprezentații unice din săli neconvenționale precum cele ale MȚR-ului? Este de menționat că toate spectacolele prezente în Undercloud se joacă pentru prima și singura dată în spațiile acestea un pic atipice pentru teatru.

Mergem spre sala de cinema Studio Horia Bernea unde pe scena mare ne așteaptă un decor de interior de apartament, ce aparține spectacolului „Fidelitate”. O doamnă este răpită și adusă la ea acasă de un criminal în serie. Îl mușcă de mână. Criminalul țipă ca din gură de șarpe, deși purta mănuși groase de piele, apoi începe să i povestească doamnei proaspăt răpite despre meseria de asasin plătit. Curajoasă dincolo de moarte, doamna îl face să mărturisească motivul crimei pe care avea s-o săvârșească, ba, mai mult, îi dă o nouă misiune: „Omoară-l pe soțul meu!”

foto/video: Judy Florescu

09
/01
/14

Meryl Streep, care i-a înmânat Emmei Thompson premiul pentru cea mai bună actriţă la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din "Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii", l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru vederile sale sexiste şi anti-semite.

07
/01
/14

Museum of Modern Art (MoMA) din New York, cel mai important muzeu de artă modernă din lume, îi dedică o expoziţie specială româncei Ileana Sonnabend, considerată unul dintre cei mai influenţi promotori şi colecţionari de artă din secolul al XX-lea.

07
/01
/14

Duetul britanic Eurythmics, format din Annie Lennox şi Dave Stewart, se va reuni pe 27 ianuarie, la Los Angeles, pentru un recital dedicat împlinirii a 50 de ani de la apariţia formaţiei The Beatles în emisiunea "Ed Sullivan Show".

07
/01
/14

Asociaţia Culturală Control N organizează pe 30 ianuarie, 6 şi 14 februarie, un Masterclass Nae Caranfil. Reputatul cineast va dezbate în cadrul acestuia statutul şi rolul regizorului în realizarea unei pelicule.Asociaţia Culturală Control N organizează pe 30 ianuarie, 6 şi 14 februarie, un Masterclass Nae Caranfil. Reputatul cineast va dezbate în cadrul acestuia statutul şi rolul regizorului în realizarea unei pelicule.

04
/01
/14

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă marți, 7 ianuarie, ora 19:00, spectacolul „O femeie singură” după un text de Dario Fo și Franca Rame, un one woman show cu Ioana Craciunescu. Reprezentația va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

04
/01
/14

Ediția din 5 ianuarie a „Duminicii filmului românesc” este dedicată regizorului Mircea Daneliuc. În această zi, TVR 2 a programat pentru cinefili două dintre cele mai apreciate filme ale sale: „Croaziera” (1981) şi „Senatorul melcilor” (1995).

03
/01
/14

Unul dintre cei mai mari regizori contemporani de film, Terry Gilliam este invitatul lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie din anul 2014 a emisiunii Gatantat 100%, care va putea fi urmărită duminică, 5 ianuarie, de la ora 22.25, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

31
/12
/13

Piața de arta in 2013 a fost una destul de bună, având în vedere prețurile uriaşe cu care au fost adjudecate lucrări ale unor artişti precum Pablo Picasso şi Francis Bacon, fără a ignora însă valorile unor opere ale lui românului Constantin Brâncuşi.

19
/12
/13

Cunoscutul realizator de televiziune Titus Munteanu a murit miercuri, la Spitalul Marius Nasta. Acesta suferea de mai mulți ani de o “boală complexă” care ]i afectase mai multe organe.

24
/09
/12

n.14.05.1977, Iaşi Universitatea de Artă „George Enescu", Iaşi, Facultatea de Teatru, Specializarea Actorie, promoţia 1996-2001, clasa profesorilor Cornelia Gheorghiu si Emil Coşeru Atestat în commedia dell'arte oferit de Centrul de Cercetări „Ion Sava" în urma participării la work-shopul susţinut de actorul Feruccio Soleri şi organizat în colaborare cu Teatrul Naţional „I.L. Caragiale" din Bucureşti, 2007 „Atelierul de revitalizare şi inspiraţie a calităţilor actoriceşti" susţinut de Radu Penciulescu şi Florin Fieroiu la Centrul de Creaţie "Mihai Eminescu" de la Ipoteşti, 2008

24
/09
/12

n. 25 iunie 1937. A absolvit în 1961 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", clasa prof. univ. Moni Ghelerter.

24
/09
/12

n. 1 august 1948 A absolvit "Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica 'I.L. Caragiale'" (I.A.T.C.) în 1971. Între 1971 şi 1977 a fost actriţă la „Teatrul Municipal” din Ploieşti, iar din 1978 la „Teatrul Nottara” din Bucureşti. De cativa ani este angajata la Teatrul "ACT".

24
/09
/12

28.09.1967, Bucureşti A absolvit la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, promoţia 1992, clasa profesor Olga Tudorache, conferenţiar Adrian Pintea

24
/09
/12

n. 28 februarie 1954 Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I.L. Caragiale', Bucureşti, promoţia 1980, clasa prof. Olga Tudorache

24
/09
/12

n. 21 ianuarie 1973. A absolvit în 1995 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, secţia Actorie, clasa prof. Sanda Manu, Gheorghe Visu.

24
/09
/12

n. 06 aprilie 1967, Bacău Academia de Teatru şi Film, promoţia 1994, secţia Actorie, clasa profesor Ion Cojar Work shop cu Andrei Şerban la Teatrul Radu Stanca din Sibiu, 1994