Patinajul la superlativ revine: Kings On Ice la București, în toamnă
https://www.ziarulmetropolis.ro/patinajul-la-superlativ-revine-kings-on-ice-la-bucuresti-in-toamna/

Aşii patinajului artistic rescriu cele mai frumoase momente ale Olimpiadelor pe gheaţă pe 16 noiembrie 2016, în cadrul show-ului Kings on Ice, spectacolul emblemă al elitei patinajului mondial, care va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|12 iulie 2016

Show-ul face parte din turneul național Kings on Ice în România. O altă reprezentație este deja programată la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, pe 9 decembrie a.c.. Respectând tradiția, patinatorii vor evolua acompaniați de sunetele viorii Stradivarius mânuite de „prințul viorii” Edvin Marton.

Cinci ediții Kings On Ice desfășurate la București cu casa închisă confirmă faptul că publicul românesc nu se satură niciodată de momentele Best-of ale unuia dintre cele mai iubite sporturi din lume. Pe lângă numele deja confirmate pe afiș, Evgeni Plushenko, unul dintre cei mai mari patinatori din istorie, Adelina Sotnikova, prima campioană olimpică din istoria patinajului artistic feminin din Rusia, Brian Joubert, campionul mondial din 2007, Tomáš Verner, aurul la Campionatul European din 2008, noi patinatori urmează a se adăuga componenței galei, fiecare cu un palmares impresionat de victorii repurtate în competiţii nationale şi internaţionale de patinaj artistic.

Piesele de pe “Rock Simphony”, cea mai recentă apariție discografică a lui Edvin Marton vor injecta emoție pură în atmosfera festivă a galei de la Polivalentă. Din Stradivariusul de legendă al lui Marton, clasice precum „Nothing Else Matters”, „Bohemian Rapsody” sau „Vivaldi Storm” impun o forță inegalabilă și un ritm amețitor dansului pe gheață al superstarurilor Kings On Ice. Lunga colaborare dintre Plushenko și Marton se vede în chimia dintre cei doi. O demonstrează ropotele de aplauze de fiecare dată când duo-ul stă împreună sub lumina reflectoarelor.

O producție somptuoasă, îmbogățită permanent cu coregrafii din ce în ce mai spectaculoase, ce sfidează legile gravitației, spectacolul Kings On Icereprezinta chintesența patinajului artistic. De la execuțiile acrobatice ce țin tribunele cu răsuflarea tăiată la grația și fluiditatea secvențelor de balet, show-ul demonstrează de fiecare dată de ce este considerat cel mai impresionat spectacol de patinaj artistic din lume.

Biletele intră în vânzare începând de astăzi și au prețuri promoționale reduse cu 15% până pe 25 iulie inclusiv.  În perioada de presale, în funcție de categorie și distanța față de ring, biletele costă: 106 lei, 148 lei, 225 lei, 301 lei, 361 lei, 386 lei sau 420 lei. De pe 26 iulie, biletele vor avea următoarele preturi: 125 lei, 175 lei, 265 lei, 355 lei, 425 lei, 455 lei sau 495 lei.

Biletele se pot achiziționa online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV).

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.