Patru actori și câte o amintire, cea mai frumoasă, de Sărbători
https://www.ziarulmetropolis.ro/patru-actori-si-cate-o-amintire-cea-mai-frumoasa-de-sarbatori/

Mâine e Cea Mai Frumoasă Zi din An, aşa-i? Indubitabil… De aceea, împletind bucuria Sărbătorilor cu cea pe care ne-o dă teatrul, am rugat patru actori (şi) de-ai Teatrului Metropolis să împărtăşească cu noi o amintire de Sărbători care le aduce zâmbetul pe buze.

Un articol de Cristina Enescu Aky|24 Decembrie 2019

Voi păstra Crăciunul în inimă şi voi încerca să-l ţin cu mine tot anul”. Nu doar Charles Dickens simțea asta, ci probabil mulți dintre noi, în această perioadă care înseamnă multe lucruri pentru mulți, dar de regulă în mod sigur înseamnă ceva luminos și cald. Provocând la amintiri pe patru dintre actorii care aduc adesea multă bucurie publicului prin spectacolele lor, iată ce am aflat despre „cea mai frumoasă amintire de Sărbători” de la actorii Cătălin Babliuc, Maria Obretin, Carla Maria Teaha și Vlad Zamfirescu.

Cătălin Babliuc

Acum câțiva ani, nu mai știu exact câți, am jucat spectacolul „Bullets over Lipscani” (regia Eugen Gyemant) la Godot, pe 28 decembrie. Toți, și Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Eugen Gyemant, eram speriați că n-o să vină nimeni pe 28 decembrie la noi la spectacol. A fost însă arhiplin, cu o atmosferă extrem de bizară în sensul cel mai bun al cuvântului, toată lumea era incredibil de relaxată. Cred că a fost unul dintre cele mai bune spectacole.”

Foto credit: Cătălin Babliuc

Maria Obretin

Când eram mică, cele mai frumoase mi se păreau diminețile de 24 decembrie când porneam la colindat! Străduțele erau pline de copii înfofoliți și fericiți, eram cete-cete, ne luptam cu frigul și nămeții, cântam cât ne țineau puterile „bună dimineața la Moș Ajun!’, oamenii ne primeau cu bucurie și ne îndesau în trăistuțe biscuiți, nuci, mere și covrigei! Aveam o vecină care făcea acadele, ceva rar pe vremurile acelea, și abia așteptam să o colindăm în fiecare an! Ne întorceam acasă obosiți și fericiti, ne număram nucile, merele, făceam schimb între noi (eu aveam o pasiune pentru mere, dădeam la schimb covrigei). Din biscuiți mama făcea invariabil tort de biscuiți. În diminețile acelea începeau sărbătorile… Era o energie foarte frumoasă.”

Foto credit: Maria Obretin

Vlad Zamfirescu

Mi-am acordat un răgaz să mă gândesc la cea mai frumoasă amintire legată de Sărbători, de Crăciun. Și am trecut prin multe. De la primul meu tanc primit cadou am trecut prin setul de indieni și cowboy, apoi la prima mașină cu telecomandă. Mi-am adus aminte chiar și de prima mea întâlnire cu Moș Crăciun la grădiniță. Moșul cel adevărat. Avea o barbă albă superbă din vată. Am verificat. Și am stat să mă gândesc care a fost cea mai frumoasă amintire. Și.. mi-am dat seama că nimic nu m-a încântat mai tare ca bucuria copiilor mei când Moșul a adus cadoul potrivit.”

Foto credit: www.lorenalupu.com

Carla Maria Teaha

„Una dintre cele mai frumoase amintiri de Crăciun s-a înfăptuit chiar anul acesta, în săptamâna de Ajun, când am trăit un lucru la care visam demult: să văd un spectacol de teatru pe Broadway. S-a întâmplat să fie “To kill a mocking bird” (“Să ucizi o pasăre cântătoare”), spectacol după romanul omonim al lui Harper Lee, adaptat pe scena teatrului Shubert de către regizorul Aaron Sorkin. 9 nominalizări și un premiu Tony i-au adus recunoașterea în 2019. Eu l-am văzut distribuția actuală în care rolul principal, Aticus Finch, este interpretat magistral de Ed Harris.

La două zile distanță, am fost la un alt spectacol musai de văzut dacă vii la New York: “Sleep No More”, un spectacol imersiv, experimental, care are la bază drama lui Macbeth. Nu seamănă cu nimic din ce am văzut și am trăit până acum la teatru. E o montare impresionantă și multipremiată, în care te plimbi după actori într-un hotel din anii 1930, într-un decor de film noir a la David Lynch.

Foto: Cătălina Flămînzeanu

Cover foto credit: www.pixabay.com

17
/01
/20

Februarie 2020 aduce, ca evenimente mult-așteptate, nu doar ziua de 29 ci și primele spectacole ale Teatrului Metropolis din acest an. Fiecare reprezentație e o ocazie de a vedea povești cu miez, cu haz și de pus pe gânduri, create de unii dintre cei mai interesanți oameni de teatru.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Teatrul Mic începe noul an alături de ARCUB, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie și Centrul Cultural Ion Manu Otopeni, în cadrul unor parteneriate culturale menite să susțină activitatea teatrului, găzduind o parte dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul curent.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

La 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, vă invităm să-l redescoperim prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.

Page 1 of 85112345...102030...Last »