Paul Radu, actor: „Văd mulți adolescenți în sală la spectacolele Teatrului Metropolis și ăsta e un lucru bun”
https://www.ziarulmetropolis.ro/paul-radu-actor-vad-multi-adolescenti-in-sala-la-spectacolele-teatrului-metropolis-si-asta-e-un-lucru-bun/

Paul este unul dintre tinerii talentaţi strânşi în jurul lui Victor Ioan Frunză, care semnează direcţia de scenă la multe spectacole de la Teatrul Metropolis.

Un articol de Andrei Crăciun|12 noiembrie 2019

Paul  Radu (n.r. – găsiți aici spectacolele unde îl puteți vedea pe Paul la Metropolis – https://www.teatrulmetropolis.ro/artisti#gal-163), ce a însemnat în cariera dumneavoastră Teatrul Metropolis? Ce înseamnă spectacolele în care jucați aici în istoria personală?
A însemnat debutul meu într-un teatru iar acest lucru nu se uită prea curând. Eram în anul II de facultate și am debutat în „Visul unei nopți de vară”, în regia domnului Victor Ioan Frunză. De atunci au urmat și alte spectacole și mă simt norocos că am ocazia să fur puțină meserie de la colegii mei, din trupa domnului Frunză.

Cum este publicul de la Teatrul Metropolis? Ce este special la acest teatru?

Văd mulți adolescenți în sală la spectacolele Teatrului Metropolis și ăsta e un lucru bun, cred că una din principalele meniri ale teatrului e să educe.

Ca spectator ați umblat pe la Metropolis? Ați văzut ceva ce v-a rămas pentru totdeauna?

Au fost și sunt multe spectacole bune aici. Unele se mai joacă și altele nu. Îmi place când îmi văd foștii colegi de generație pe scenă.

Spuneți-mi câteva dintre cele mai frumoase și câteva dintre cele mai caraghioase întâmplări trăite la Metropolis.

Într-un an am repetat la două spectacole diferite, „Romeo și Julieta” și „A douăsprezecea noapte”, ambele cu domnul Frunză. Dimineața repetam la unul și seara la celălalt așa că am învățat atunci ce înseamnă să stai toată ziua într-un teatru, să lucrezi cu profesioniști.

Cuvânt de încheiere, povață pentru tinerii care urmează să aibă primul lor spectacol la Metropolis.

În primul rând, să se bucure de experiență. Apoi, răbdare pentru mai departe.

28
/05
/15

Pentru prima dată tango-ul, genul emblematic argentinian, pătrunde în spaţiile încărcate de istorie ale Castelului Peles şi Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Cu ocazia ediţiei a II a a Turneului Naţional “Vă place Tango?”, violoncelistul Răzvan Suma, Analia Selis - voce şi Julio Santillán - chitarist şi compozitor, vor concerta sâmbătă 30 mai, ora 16, la Sinaia, în cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii şi duminică 31 mai ora 12 în închiderea ediţiei a IV a a Mogoşoaia ClasicFest.

28
/05
/15

Asociația Docuart inițiază luni, 1 iunie, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, un nou proiect - "Proiecțiile Docuart". Filmele documentare, exclusiv românești, vor fi difuzate la Cinema Muzeul Țăranului, accesul la proiecții fiind liber. În cadrul evenimentelor vor fi susținute sesiuni de întrebări și răspunsuri între public și realizatorii documentarelor.

28
/05
/15

Într-o zi de 28 mai (1999), după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină, era expusă din nou publicului. Vizitatorii au obligația de a privi de departe pânza și nu pot rămâne în faţa tabloului mai mult 15 minute.

28
/05
/15

Thom Yorke, solistul trupei britanice Radiohead, a compus un cântec care are o durată totală de 18 zile. Cântecul "Subterranea", care are o durată totală de 432 de ore, a fost compus pentru a fi utilizat ca fundal sonor pentru o retrospectivă ce marchează împlinirea a 25 de ani de la debutul artistului Stanley Donwood, bun prieten cu Thom Yorke.

27
/05
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Alexandru Unguru a fost cercetător universitar, are un doctorat în arta actorului și joacă la Teatrul Odeon din Bucureşti.  În ultimul an, a scris nouă piese pe care le-a montat în teatrul independent. “De veghe în lanul de ocară”,  „Akasă”, “Declick”,  „Köln”, „Ka-chiiing!”, “Doi și un Tulnik” sunt câteva dintre ele.

27
/05
/15

"Visul unei nopți de vară", una dintre cele mai cunoscute și mai jucate comedii ale marelui William Shakespeare, și-a găsit lăcaș în această stagiune, la Teatrul de Stat din Constanța.