Paulo Coelho va înfiinţa un muzeu virtual în Elveţia
https://www.ziarulmetropolis.ro/paulo-coelho-va-infiinta-un-muzeu-virtual-in-elvetia/

Scriitorul brazilian Paulo Coelho şi soţia sa, artista Christina Oiticica, au anunţat că vor înfiinţa o fundaţie, pe care o vor inaugura în curând la Geneva, în Elveţia, alături de un muzeu virtual, a dezvăluit duminică săptămânalul Epoca.

Un articol de Petre Ivan|12 ianuarie 2015

Paulo Coelho, muzeu virtual / Colecţia acestui muzeu este alcătuită din 80.000 de documente – scrisori, manuscrise, contracte cu diverse edituri din lumea întreagă şi textele unor cântece pe care le-a compus, dar şi câteva mii de fotografii, cadouri de la admiratori şi afişe de la lansările romanelor sale, care au fost traduse în 80 de limbi -, care au ajuns săptămâna trecută din Brazilia.

În sediul fundaţiei, amenajat la parterul unui imobil rezidenţial din Geneva, se află deja masa din apartamentul pe care cuplul în deţine în cartierul Copacabana din Rio de Janeiro, pe care Paulo Coelho a scris primul său bestseller, „Pelerin la Compostela” în 1987.

„În epocă, pe măsură ce scria, îmi arăta cartea. Astăzi, el scrie romanul în întregime şi mi-l arată la sfârşit. Sunt prima cititoare a lui”, a dezvăluit Christina Oiticica, pentru publicaţia Epoca.

Fundaţia, care va organiza expoziţii tematice, îşi va deschide porţile în primul semestru din acest an. De asemenea, Paulo Coelho va digitaliza întrega sa colecţie şi o va expune într-un muzeu virtual, pe care l-a intitulat „Nuvem” („Nor”).

Voi expune absolut totul în «Nuvem», va fi un fel de muzeu virtual, pentru ca toţi cititorii mei, din toate ţările, să poată să aibă acces la această colecţie. Restrângerea colecţiei la un spaţiu îngrădit de ziduri fizice ar însemna ceva prea limitat. Nu vrea ca oamenii să fie obligaţi să vină în Elveţia sau în altă parte pentru a mă întâlni. «Nuvem» democratizează această întâlnire – Paulo Coelho

Paulo Coelho s-a născut la Rio de Janeiro, în 1947. Este unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii, cărţile sale au fost traduse în 80 de limbipaulo coelho şi editate în peste 170 de ţări, atingând, până în prezent, vânzări de peste 165 de milioane de exemplare în întreaga lume, iar în Romania, de peste un milion de exemplare.

Înainte de a deveni un „fenomen literar”, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist şi poet. În 1986 a făcut pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera.

În 2009, a intrat în Guinness Book ca autorul celei mai traduse cărţi (romanul „Alchimistul”). Acestuia i s-au decernat 115 premii şi distincţii internaţionale, iar în 2007 a fost numit ambasador al păcii pentru Naţiunile Unite. Este membru al Academiei de Litere Braziliene din 2002.

Foto: Paulo Coelho – facebook.com/paulocoelho

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.

14
/09
/23

„Până când m-a cunoscut” de Julian Barnes și „Despre memoriile femeii și alți dragoni” de Raluca Nagy sunt două dintre noutățile literare pe care vi le propunem pentru acest început de toamnă.