Paulo Coelho va înfiinţa un muzeu virtual în Elveţia
https://www.ziarulmetropolis.ro/paulo-coelho-va-infiinta-un-muzeu-virtual-in-elvetia/

Scriitorul brazilian Paulo Coelho şi soţia sa, artista Christina Oiticica, au anunţat că vor înfiinţa o fundaţie, pe care o vor inaugura în curând la Geneva, în Elveţia, alături de un muzeu virtual, a dezvăluit duminică săptămânalul Epoca.

Un articol de Petre Ivan|12 ianuarie 2015

Paulo Coelho, muzeu virtual / Colecţia acestui muzeu este alcătuită din 80.000 de documente – scrisori, manuscrise, contracte cu diverse edituri din lumea întreagă şi textele unor cântece pe care le-a compus, dar şi câteva mii de fotografii, cadouri de la admiratori şi afişe de la lansările romanelor sale, care au fost traduse în 80 de limbi -, care au ajuns săptămâna trecută din Brazilia.

În sediul fundaţiei, amenajat la parterul unui imobil rezidenţial din Geneva, se află deja masa din apartamentul pe care cuplul în deţine în cartierul Copacabana din Rio de Janeiro, pe care Paulo Coelho a scris primul său bestseller, „Pelerin la Compostela” în 1987.

„În epocă, pe măsură ce scria, îmi arăta cartea. Astăzi, el scrie romanul în întregime şi mi-l arată la sfârşit. Sunt prima cititoare a lui”, a dezvăluit Christina Oiticica, pentru publicaţia Epoca.

Fundaţia, care va organiza expoziţii tematice, îşi va deschide porţile în primul semestru din acest an. De asemenea, Paulo Coelho va digitaliza întrega sa colecţie şi o va expune într-un muzeu virtual, pe care l-a intitulat „Nuvem” („Nor”).

Voi expune absolut totul în «Nuvem», va fi un fel de muzeu virtual, pentru ca toţi cititorii mei, din toate ţările, să poată să aibă acces la această colecţie. Restrângerea colecţiei la un spaţiu îngrădit de ziduri fizice ar însemna ceva prea limitat. Nu vrea ca oamenii să fie obligaţi să vină în Elveţia sau în altă parte pentru a mă întâlni. «Nuvem» democratizează această întâlnire – Paulo Coelho

Paulo Coelho s-a născut la Rio de Janeiro, în 1947. Este unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii, cărţile sale au fost traduse în 80 de limbipaulo coelho şi editate în peste 170 de ţări, atingând, până în prezent, vânzări de peste 165 de milioane de exemplare în întreaga lume, iar în Romania, de peste un milion de exemplare.

Înainte de a deveni un „fenomen literar”, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist şi poet. În 1986 a făcut pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera.

În 2009, a intrat în Guinness Book ca autorul celei mai traduse cărţi (romanul „Alchimistul”). Acestuia i s-au decernat 115 premii şi distincţii internaţionale, iar în 2007 a fost numit ambasador al păcii pentru Naţiunile Unite. Este membru al Academiei de Litere Braziliene din 2002.

Foto: Paulo Coelho – facebook.com/paulocoelho

22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

16
/12
/19

Miercuri, 18 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, la Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

14
/12
/19

Editura Humanitas vă învită luni, 16 decembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanul „Deborah” de Cătălin Mihuleac, volum publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

04
/12
/19

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor participa, alături de autor, jurnaliștii Cătălin Striblea și Marius Constantinescu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

03
/12
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită miercuri, 4 decembrie, ora 19.00, la lansarea volumului bilingv Opere scelte / Opere alese de Ugo Foscolo, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Biblioteca Italiană“, în traducerea Smarandei Bratu Elian şi a lui Cornel Mihai Ionescu, cu o prefaţă de Giulio Ferroni.