Pe 21 martie 2013, Richard Clayderman va concerta la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/pe-21-martie-2013-richard-clayderman-va-concerta-la-sala-palatului/

Pianistul Richard Clayderman, supranumit „Prince of Romance”, va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 21 martie 2013, potrivit unui comunicat al organizatorilor, Phoenix Entertainment. Richard Clayderman le va oferi romanticilor de toate vârstele aproximativ două ore de reverie, timp în care publicul va avea şansa să asculte şi melodii de succes internaţional, […]

Un articol de |1 octombrie 2012

Pianistul Richard Clayderman, supranumit „Prince of Romance”, va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 21 martie 2013, potrivit unui comunicat al organizatorilor, Phoenix Entertainment.

Richard Clayderman le va oferi romanticilor de toate vârstele aproximativ două ore de reverie, timp în care publicul va avea şansa să asculte şi melodii de succes internaţional, precum şi piesa „Baladă pentru Adeline/ Ballade pour Adeline”, cu care pianistul a atins pragul vânzărilor record, de peste 20 de milioane de exemplare în numai 38 de ţări.

 

Richard Clayderman este singurul artist francez ale cărui discuri se vând astăzi în număr de 70 milioane de copii în peste 57 de ţări. Susţine aproape 200 de concerte anual, în săli arhipline. Fenomen unic în istoria Franţei, Clayderman este un colecţionar de trofee, fiind deţinătorul a peste 267 discuri de aur şi 70 discuri de platină.

Philippe Pages, cunoscut ca Richard Clayderman, a început să cânte la pian la o vârstă foarte fragedă, tatăl său fiind profesor de pian. La doar 12 ani este acceptat la Conservatorul de Muzică şi patru ani mai târziu câştigă primul premiu din viaţa sa. Spre stupoarea tuturor, tânărul Philippe se orientează spre muzica modernă, deşi specialiştii îi preziceau un viitor strălucit ca pianist clasic. La 18 ani, epoca la care visa să ajungă o stea a rock-ului, tatăl său se îmbolnăveşte grav şi nu-şi mai poate susţine financiar fiul. Pentru a-şi câştiga existenţa, Clayderman începe să acompanieze diverşi muzicieni. Talentul lui nu trece neobservat şi curând se bucură de o cerere foarte mare pe lângă staruri franceze ca Michel Sardou, Thierry LeLuron sau Johnny Halliday.

Viaţa sa ia o turnură cu totul neaşteptată în 1977, după un telefon primit de la Olivier Toussaint, cunoscut producător francez, care căuta un pianist pentru interpretarea unei balade romantice. Tânărul de 23 ani este ales dintre alţi douăzeci de candidaţi pentru a însufleţi piesa scrisă de partenerul lui Toussaint, compozitorul Paul de Seneville, pentru fiica sa nou-născută, Adeline.

„Ne-a plăcut din prima clipă în care l-am văzut” spune Paul de Seneville. „Maniera sa interpretativă cu totul specială, în combinaţie cu personalitatea sa rezervată şi carisma pe care o degaja ne-au impresionat foarte tare. Decizia a fost luata imediat”, a spus Paul de Seneville.

Numele lui Philippe Pages este schimbat în Richard Clayderman (Clayderman vine de la numele străbunicii sale şi a fost adoptat pentru a evita ca numele său original să se pronunţe diferit în afara Franţei, în timp ce prenumele Richard a fost sugerat de producători).

„Când am semnat contractul cu el”, îşi aminteşte Olivier Toussaint, „i-am spus că ar fi minunat să vindem 10.000 de single-uri, pentru că ne aflam în epoca plină de glorie a muzicii disco şi nimeni n-ar fi pariat pe succesul unei asemenea balade…„. Milioane de oameni se lasă însă seduşi de melancolia acordurilor, şi „Ballade pour Adeline” se vinde în 22 de milioane de single-uri în 38 de ţări. Cariera lui Richard Clayderman decolează spectaculos. Este numai începutul a ceea ce avea să devină o poveste extraordinară. Maniera sa distinctă de interpretare îi va aduce lui Richard Clayderman statutul de superstar pe întreg mapamondul.

Magicianul pianului declară: „Îmi place să ascult mulţi alţi interpreţi, dar nu pot să cânt în stilul acestora. Ei au stilul lor, eu îl am pe al meu”. „Noul stil romantic” pe care l-a creat, o întrepătrundere de stiluri cu accente clasice şi pop, i-a adus lui Richard Clayderman titlul de „Prince of Romance” („conferit” de către fosta Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii Nancy Reagan, cu ocazia unui eveniment caritabil pe care-l patrona).

Biletele pentru concertul pe care Richard Clayderman îl va susţine la Bucureşti urmează să fie puse în vânzare în reţeaua Eventim, dar şi în magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti. Totodată, biletele vor putea fi achiziţionate de la Sala Palatului şi online prin www.eventim.ro.

 

Sursa: Mediafax

10
/11
/15

Între 13 și 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

10
/11
/15

Prima ediție a Festivalului Love is in the ART va avea loc, între 13 și 15 noiembrie, în mai multe spații din București, tema pricipală a evenimentului fiind o celebrare a modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei. Evenimentul va aduce în fața publicului, timp de 3 zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziții foto, proiecții de film și concerte.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.

10
/11
/15

"Micul Prinţ 3D", de Mark Osborne, prima adaptare animată a capodoperei lui Antoine de Saint-Exupéry, va fi lansată în cinematografele din România pe 4 decembrie. Eroina filmului este Fetiţa, pe care mama sa o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În tot acest proces intervine un vecin amabil, dar cam excentric, Aviatorul.

09
/11
/15

Cum arată programul unui artist de jazz de succes, pentru care „acasă” înseamnă Brooklyn, New York? Cât de important e să încalci regulile? Prin ce se aseamănă doina românească cu blues-ul american? Ne povestește pianistul Lucian Ban, într-un interviu inedit, sub formă de alfabet.

09
/11
/15

"Omul pernă"- o comedie neagră cu accente de thriller noir - are premiera pe 12, 13 și 14 noiembrie, la ora 19:00, la Teatrul Act din București. Este un proiect realizat de Fundația Calea Victoriei, în parteneriat cu Teatrul Act, conceput de Roxana Crișan și finanțat de ArCuB prin programul cultural "Ești Bucuresti" 2015.

09
/11
/15

Compania braziliană Hiato vine pentru prima dată la București cu spectacolul „Grădina”, producție care a mișcat profund publicul din Europa, Statele Unite și America Latină. Scrisă și regizată de tânărul creator brazilian Leonardo Moreira, „Grădina” este o meditație melancolică despre ultimul secol, așa cum este el văzut prin ochii membrilor unei familii obișnuite - din epoca interbelică și până la epoca Facebook.

09
/11
/15

Au câștigat lozul cel mare la 6 din 49, dar oare vor putea face față unei asemenea șanse? “Șase din 49” este o comedie amară în care joacă Dana Voicu și Liviu Cheloiu, o producție de teatru independent după textul dramaturgului maghiar Spiro Gyorgy. Regia și scenografia sunt semnate de Alexandru Maftei, regizor de film, aflat la prima sa întâlnire cu scena. În această seară, de la ora, 20.10, pe TVR 2 şi TVR HD.

09
/11
/15

Julio Iglesias transmite condoleanţe românilor în urma incendiului din clubul Colectiv, precizând că România a fost întotdeauna în inima sa şi, de aceea, este îndurerat de această tragedie. Faimosul cântăreţ spaniol a susţinut mai multe concerte sold-out în România. În această vară, artistul a fost supus unei intervenţii chirurgicale la spate, motiv pentru care ultimul său concert din Bucureşti a fost amânat.

08
/11
/15

Un tablou de Picasso rar, din "perioada albastră" a artistului, s-a vândut, la New York, pentru suma de 67,45 milioane de dolari, în cadrul unei licitații organizate de Sotheby's. "La gommeuse", un magnific nud al unei artiste de cabaret, a fost realizat în 1901, atunci când artistul avea doar 19 ani.

08
/11
/15

Mai mulți cineaști au lansat joi un site de video la cerere (VLC) numit Cinetek, consacrat marilor filme clasice ale cinematografiei mondiale, selectate și prezentate de regizori din lumea întreagă. Cinetek propune deocamdată un catalog de circa 950 de filme de toate genurile și dintr-un număr mare de țări, de la începuturile cinematografiei până în anul 2000