Pemiile EMMY: „Hatfields & McCoys”, coprodusă de Castel Film şi filmată în România a câştigat două premii
https://www.ziarulmetropolis.ro/pemiile-emmy-hatfields-mccoys-coprodusa-de-castel-film-si-filmata-in-romania-a-castigat-doua-premii/

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a câştigat două premii, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger), la gala Primetime Emmy Awards 2012. Duminică seară au fost decernate premiile Emmy „artistice”, la gala Primetime Emmy […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a câştigat două premii, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger), la gala Primetime Emmy Awards 2012.

Duminică seară au fost decernate premiile Emmy „artistice”, la gala Primetime Emmy 2012, după ce, pe 15 septembrie, tot la Los Angeles, au fost acordate premiile Emmy „tehnice”, potrivit emmys.com.

Cele două premii pentru interpretare masculină primite de miniseria TV „Hatfields & McCoys” duminică seară se alătură celor trei primite la gala din 15 septembrie. Atunci, românul Dragoş Stanomir a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, fiind recompensat la categoria „cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV”. Dragoş Stanomir a fost premiat la această categorie alături de Christian Cooke şi Brad Zoern.

Miniseria „Hatfields & McCoys”, care-l are în rolul principal pe actorul Kevin Costner, a primit în total 16 nominalizări la ediţia din acest an a premiilor Emmy. Astfel, alături de Stanomir, au fost nominalizaţi artiştii români Şerban Porupcă („cea mai bună regie artistică pentru o miniserie TV”, alături de John Vertrees, Derek Hill şi Sally Black) şi Adina Bucur („cele mai bune costume pentru o miniserie TV”, alături de Karri Hutchinson).

Miniseria filmată în România a mai primit, pe 15 septembrie, un premiu pentru cel mai bun machiaj şi cel mai bun montaj în categoria sa.

Miniseria de televiziune „Hatfields & McCoys” este produsă de History Channel şi realizată integral în România la Castel Film. Seria TV a avut succes în Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel, pe 28 mai (Memorial Day), a înregistrat o audienţă de 13,9 milioane de spectatori.

Miniseria „Hatfields and MCCoys”, care cuprinde trei episoade, descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield şi McCoy, în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite.

Filmările pentru această miniserie TV au avut loc în 2011, în cea mai mare parte în studiourile Castel Film din România, dar şi în localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, şi s-au întins pe o durată de 13 săptămâni, în timpul cărora Kevin Costner s-a aflat în România.

Serialul TV este regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproducţiile „Waterworld – Lumea apelor” (1995), pentru care cineastul a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost film, şi „Robin Hood, prinţul hoţilor” (1991). Kevin Costner este şi unul dintre producătorii miniseriei marca History Channel.

Cea de-a 64-a gală a premiilor Primetime Emmy a avut loc duminică seară, la Los Angeles, şi a fost prezentată de Jimmy Kimmel.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de „premiile Emmy”, până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul „primetime” a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC şi FOX.

 

Sursa: Mediafax

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.