Pentru a doua oară în cadrul Stagiunii de marţi seara, pianistul Alin Dumitrescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/pentru-a-doua-oara-in-cadrul-stagiunii-de-marti-seara-pianistul-alin-dumitrescu/

Marţi, 17 noiembrie, de la ora 19.00, tânărul pianist Alin Dumitrescu va concerta la Ateneul Român.

Un articol de Liliana Matei|15 Noiembrie 2015

Alin Dumitrescu s-a născut în data de 30 august 1989 în municipiul Slobozia, judetul Ialomița. La vârsta de șapte ani începe studiul pianului la Liceul de Artă “ Ionel Perlea”, instituţie de invăţământ în care va rămâne până in clasa a-VIII-a.
În primii doi ani de liceu, studiază pianul la Conservatorul Teresa Berganza, Madrid-Spania.

În această perioadă evoluția sa interpretativă capătă anvergură tehnică și repertorială sub îndrumarea Profesoarei Pilar Redondo. Tot în aceasta perioadă participă la numeroase concursuri din cadrul conservatorului, și participă la evenimentele organizate de catedra de pian. În clasa a-XI-a se întoarce în România și iși continuă studiile la Colegiul Național de Muzică “ Dinu Lipatti” din București, cu prof. Alina Balaba.
În 2010 este admis la Universitatea Naţională de Muzică din București şi, timp de trei ani este student la clasa prof. univ. dr. Sandu Sandrin.

În prezent Alin Dumitrescu este masterand în anul II, aflandu-se sub îndrumarea excelentă a prof. univ. dr. Dana Borșan. Se face remarcat prin recitaluri în Sala mică a Ateneului Român în cadrul „Stagiunea de marți seara” , în Sala George Enescu a Universității de Muzică București în cadrul Zilei Departamentului și în cadrul Festivalului “ CHEI”, în cadrul stagiunii de la “ARCUS”, și în cadrul Festivalului “ Serile Lipatti” din Fundățeanca.

Alin Dumitrescu participă la numeroase masterclass-uri susținute de profesori și pianiști renumiți precum Martin Hughes – profesor la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, Gerlinde Otto – professor la Hochschule für Musik FRANZ LISZT din Weimar, Joaquin Soriano – președintele concursului internațional “ Jose Iturbi” , Daniela Andonova – profesor la National Academic of Music “Prof. Pancho Vladigerov”, Sofia/ Bulgaria , Marcelino Lopez-Dominguez – pianist spaniol, renumit atât pe plan național cât și international.

Din repertoriul său fac parte lucrări de:,D. Scarlatti, J. S. Bach,J. Haydn, W. A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, F. Liszt, R. Schumann, F. Chopin, J. Brahms, E. Granados, C. Debussy, M. Ravel , S. Prokofiev, G. Enescu, etc.

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

Page 1 of 12512345...102030...Last »