Pentru a doua oară în cadrul Stagiunii de marţi seara, pianistul Alin Dumitrescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/pentru-a-doua-oara-in-cadrul-stagiunii-de-marti-seara-pianistul-alin-dumitrescu/

Marţi, 17 noiembrie, de la ora 19.00, tânărul pianist Alin Dumitrescu va concerta la Ateneul Român.

Un articol de Liliana Matei|15 noiembrie 2015

Alin Dumitrescu s-a născut în data de 30 august 1989 în municipiul Slobozia, judetul Ialomița. La vârsta de șapte ani începe studiul pianului la Liceul de Artă “ Ionel Perlea”, instituţie de invăţământ în care va rămâne până in clasa a-VIII-a.
În primii doi ani de liceu, studiază pianul la Conservatorul Teresa Berganza, Madrid-Spania.

În această perioadă evoluția sa interpretativă capătă anvergură tehnică și repertorială sub îndrumarea Profesoarei Pilar Redondo. Tot în aceasta perioadă participă la numeroase concursuri din cadrul conservatorului, și participă la evenimentele organizate de catedra de pian. În clasa a-XI-a se întoarce în România și iși continuă studiile la Colegiul Național de Muzică “ Dinu Lipatti” din București, cu prof. Alina Balaba.
În 2010 este admis la Universitatea Naţională de Muzică din București şi, timp de trei ani este student la clasa prof. univ. dr. Sandu Sandrin.

În prezent Alin Dumitrescu este masterand în anul II, aflandu-se sub îndrumarea excelentă a prof. univ. dr. Dana Borșan. Se face remarcat prin recitaluri în Sala mică a Ateneului Român în cadrul „Stagiunea de marți seara” , în Sala George Enescu a Universității de Muzică București în cadrul Zilei Departamentului și în cadrul Festivalului “ CHEI”, în cadrul stagiunii de la “ARCUS”, și în cadrul Festivalului “ Serile Lipatti” din Fundățeanca.

Alin Dumitrescu participă la numeroase masterclass-uri susținute de profesori și pianiști renumiți precum Martin Hughes – profesor la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, Gerlinde Otto – professor la Hochschule für Musik FRANZ LISZT din Weimar, Joaquin Soriano – președintele concursului internațional “ Jose Iturbi” , Daniela Andonova – profesor la National Academic of Music “Prof. Pancho Vladigerov”, Sofia/ Bulgaria , Marcelino Lopez-Dominguez – pianist spaniol, renumit atât pe plan național cât și international.

Din repertoriul său fac parte lucrări de:,D. Scarlatti, J. S. Bach,J. Haydn, W. A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, F. Liszt, R. Schumann, F. Chopin, J. Brahms, E. Granados, C. Debussy, M. Ravel , S. Prokofiev, G. Enescu, etc.

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.