Pentru a doua oară în cadrul Stagiunii de marţi seara, pianistul Alin Dumitrescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/pentru-a-doua-oara-in-cadrul-stagiunii-de-marti-seara-pianistul-alin-dumitrescu/

Marţi, 17 noiembrie, de la ora 19.00, tânărul pianist Alin Dumitrescu va concerta la Ateneul Român.

Un articol de Liliana Matei|15 Noiembrie 2015

Alin Dumitrescu s-a născut în data de 30 august 1989 în municipiul Slobozia, judetul Ialomița. La vârsta de șapte ani începe studiul pianului la Liceul de Artă “ Ionel Perlea”, instituţie de invăţământ în care va rămâne până in clasa a-VIII-a.
În primii doi ani de liceu, studiază pianul la Conservatorul Teresa Berganza, Madrid-Spania.

În această perioadă evoluția sa interpretativă capătă anvergură tehnică și repertorială sub îndrumarea Profesoarei Pilar Redondo. Tot în aceasta perioadă participă la numeroase concursuri din cadrul conservatorului, și participă la evenimentele organizate de catedra de pian. În clasa a-XI-a se întoarce în România și iși continuă studiile la Colegiul Național de Muzică “ Dinu Lipatti” din București, cu prof. Alina Balaba.
În 2010 este admis la Universitatea Naţională de Muzică din București şi, timp de trei ani este student la clasa prof. univ. dr. Sandu Sandrin.

În prezent Alin Dumitrescu este masterand în anul II, aflandu-se sub îndrumarea excelentă a prof. univ. dr. Dana Borșan. Se face remarcat prin recitaluri în Sala mică a Ateneului Român în cadrul „Stagiunea de marți seara” , în Sala George Enescu a Universității de Muzică București în cadrul Zilei Departamentului și în cadrul Festivalului “ CHEI”, în cadrul stagiunii de la “ARCUS”, și în cadrul Festivalului “ Serile Lipatti” din Fundățeanca.

Alin Dumitrescu participă la numeroase masterclass-uri susținute de profesori și pianiști renumiți precum Martin Hughes – profesor la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, Gerlinde Otto – professor la Hochschule für Musik FRANZ LISZT din Weimar, Joaquin Soriano – președintele concursului internațional “ Jose Iturbi” , Daniela Andonova – profesor la National Academic of Music “Prof. Pancho Vladigerov”, Sofia/ Bulgaria , Marcelino Lopez-Dominguez – pianist spaniol, renumit atât pe plan național cât și international.

Din repertoriul său fac parte lucrări de:,D. Scarlatti, J. S. Bach,J. Haydn, W. A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, F. Liszt, R. Schumann, F. Chopin, J. Brahms, E. Granados, C. Debussy, M. Ravel , S. Prokofiev, G. Enescu, etc.

25
/04
/19

Soprana Nelly Miricioiu, o incomparabilă actriță cu voce de aur – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, se numără printre invitații celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”, care va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie.

25
/04
/19

Tinerii muzicieni selectați în programul SoNoRo Interferențe 2019 încheie săptămâna de studiu si mentorat cu un concert la Portul Cultural Cetate, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor capodopere de Sergei Rachmaninov, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Dmitri Șostakovici, Max Bruch, Gabriel Fauré si Felix Mendelssohn-Bartholdy.

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

08
/04
/19

Ați ascultat vreodată un concert de harpă ? Vă place muzica inspirată de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei și ale Americii Latine? Pentru ambele întrebări răspunsul se află într-un concert de neratat pe care îl propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Națională Radio și doi invitați speciali: MARIA BÎLDEA – care a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiași ansamblu.

08
/04
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.

Page 1 of 13012345...102030...Last »