Pentru prima dată, muzeul temporar Art Safari 2019 va putea fi vizitat și noaptea2
https://www.ziarulmetropolis.ro/pentru-prima-data-muzeul-temporar-art-safari-2019-va-putea-fi-vizitat-si-noaptea2/

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă şansa de a admira expoziţiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experienţa vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) şi muzică live. Art Safari – ediţia 2019 va avea loc între 27 septembrie şi 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piaţa Universităţii.

Un articol de Petre Ivan|14 august 2019

Tururile nocturne vor fi organizate vineri, 27 septembrie și 4 octombrie, în intervalul orar 22:00-1:00. Biletele limitate Night Tours au fost puse de astăzi în vânzare, pe www.artsafari.ro (99 lei).

Andrei Șendrea – serigrafie pe pânză

O altă noutate pe care o aduce ediția 2019 a evenimentului Art Safari este lansarea biletelor VIP (250 lei), care oferă acces la o o serie de experiențe speciale, petreceri și acces la Night Tour.

„Am început proiectul Art Safari cu dorința de a-i face pe tot mai mulți oameni să descopere frumusețea artei. De aceea, fiecare ediție a însemnat mai mult decât o expoziție  – o experiență. De la readucerea în circuitul public a unora dintre cele mai frumoase clădiri uitate din București, până la punerea în scenă a unor performance-uri și evenimente unice în cadrul Pavilionului, susținut de Primăria Municpiului București, prin Expo Arte. Art Safari a oferit întotdeauna mai mult decât experiența clasică a vizitei la muzeu, așa că anul acesta, pentru prima dată în istoria Art Safari, ne deschidem porțile și în timpul nopții, lansând o provocare: vino să îți începi weekend-ul într-un muzeu, în timp de te bucuri de muzică și artă live! Da, expozițiile de artă nu au fost niciodată mai incitante!” –  Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

Astăzi este și ultima zi în care pot fi achiziționate bilete și abonamente early-bird, cu 50% discount. Începând din 15 septembrie, biletele și abonamentele la cel mai mare eveniment dedicat artei din România vor putea fi achiziționate cu un discount de 30%.

Catalin Tăvală – Scurt circuit, ulei pe pânză

Cea mai mare expoziție Tonitza din ultimii 50 de ani, alături de prima expoziție dedicate noului val de artiști

Art Safari București 2019 va găzdui, pe o suprafață de 10.000 mp, cea mai mare expoziție dedicată pictorului Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani, o expoziție de sculptură de la 1800 până în 2019, o expoziție dedicată artei supercontemporane, o expoziție dedicată artei chineze contemporane, un program educațional (Art Safari Kids) și un program de dezbateri (Art Talks).

Pavilionul Muzeal „Nicolae Tonitza și geniul copilăriei”, curatoriat de Zoltán Soós, va găzdui importante lucrări de Nicolae Tonitza. Lucrările, prezente în Art Safari provin de la cele mai importante muzee și colecții private din România, dar și din Europa, Nicolae Tonitza fiind colecționat și în afara granițelor țării. Focusul expoziției va fi universul copilăriei, ilustrat magistral de marele artist român.  

 Pavilionul Central „Repvblica. Despre umbre în sculptură”, susținut de PIATRA ONLINE, va găzdui, în premieră, o expoziție concepută și realizată ca o privire antologică și analitică asupra sculpturii din România, în perioada 1800-2019. Expoziția curatoriată de Călin Dan va aduce împreună numele cele mai semnificative ale sculpturii românești, exemplificată prin lucrări provenite din importante colecţii private din Europa, dar și din colecţiile muzeelor din România. Selecţiei de sculptură i se adaugă instalaţie, artă decorativă și obiecte semnate de Brâncuși, Paciurea, Geta Brătescu, Ana Lupaș, Vasile Gorduz, Paul Neagu, Marian Zidaru și mulți alții.

Irina Dragomir – Cariatida

Pavilionul Supercontemporan. Young Blood. Arta timpului tău, susținut de George, primul banking inteligent din România și curatoriat de artistul Mihai Zgondoiu, introduce publicului noul val de artiști români și cu arta timpurilor noastre, creată după 2000. Proiectul expozițional „fresh” radiografiază mișcarea artistică urbană din România.

Pavilionul „Made in China. Călătorie în arta chineză contemporană” va prezenta lucrările unei noi generații de artiști tineri din China, care își exprimă viziunea asupra omenirii și a naturii cu logică vizuală și inspirație artistică autentice. În noul context istoric al Drumului Mătăsii Maritime al secolului 21, această expoziție își propune să construiască o punte de comunicare între tinerii artiști din China și întreaga lume.

Programul Art Safari Kids 2019 se va desfășura pe o suprafață mai amplă decât în anii anteriori și va cuprinde zone distincte potrivite vârstei participanților, unde vor avea loc ateliere de artă: pictură pe pânză, cursuri de sculptură, ilustrație în pasteluri cretate, bandă desenată.

George Crîngașu – Untitled (Rene), print digital UV pe sticlă acrilică transparentă

Despre Art Safari București

Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO este un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Central, curatoriat de un expert internațional, Pavilionul Supercontemporan, cu lucrări ale mișcării artistice urbane, programul educațional – Art Safari Kids & Art Talks și Programul Internațional formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București. Art Safari a înregistrat 125.000 de vizitatori în primele cinci ediții.

Mai multe detalii: www.artsafari.ro.

Foto: Art Safari București – artsafari.ro.

09
/06
/18

Arhiepiscopia Romano-Catolică București și Muzeul Național de Artă al României organizează în perioadă 13 iunie – 2 septembrie 2018 expoziția „Fericitul Vladimir GHIKA – In spiritu caritatis – DESENE”. Lucrările, prezentate în premieră în România, vor fi expuse în Sălile Kretzulescu din Calea Victoriei nr. 49-53, din capitală. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 12 iunie, ora 17.00.

06
/06
/18

creart și Formare Culturală organizează pe 6 iunie 2018, de la ora 19:00, în offline și online, o dezbatere pe tema noilor tehnologii în creșterea și dinamizarea publicurilor culturale. Offline: Sala Teatrelli: theatre, music and more din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București. Online live și ulterior: Contul de Youtube Modernism.ro

31
/05
/18

Evenimentul lansării noii colecții a Corinei Boboc, absolventă a Universității de Arte București, secția Design Vestimentar si proaspăt absolventă de master, secția Scenografie, UNATC București, a avut loc la teatrul Unteatru, sub forma unei expoziții cu 19 ținute, colecția intitulându-se Jellyfish on Pluto.

28
/05
/18

Strada Mătăsari este cunoscută în capitală ca fiind strada unde prostituatele ieșeau „la lucru” pe înserat. Ideea festivalului Femei pe Mătăsari, fondat de Iulian Văcărean, a fost să facă această stradă cunoscută pentru lucruri mult mai pozitive, să invite femei și bărbați, organizații, să-și prezinte ideile și să le dea oamenilor ceva creativ în schimbul unei imagini de „strada unde totul este pierdut”.

25
/05
/18

Artistul român Hamid-Nicola Katrib își va împărtăși una dintre viziunile sale asupra artei moderne într-un cadru urban, părăsit și uitat de timp, care va anima locația într-o viziune suprarealistă plină de emoții. Amprenta artistului, atent conturată în Big Bang - vernisajul pe care îl pregătește pentru data de 7 iunie 2018, se va reflecta în 11 tablouri suprarealiste pictate de acesta în ulei, însă vedeta serii va fi instalația denumită „The End”.

24
/05
/18

Pe durata Festivalului Internaţional de Film Transilvania (25 mai - 3 iunie), Ziarul Metropolis vă va ține la curent cu cele mai importante evenimente de la Cluj.

22
/05
/18

Între 20 și 29 aprilie, la hub-ul cultural POINT a avut loc NOVA, festival de noi tehnologii în artele performative. La invitația POINT, peste 30 de creatori și artiști români și internaționali au ținut workshopuri, conferințe, performance-uri.

18
/05
/18

Se împlinesc, astăzi, 630 de ani de la sfinţirea Mănăstirii Cozia, construită pe vremea lui Mircea cel Bătrân, la îndemnul Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, duhovnic al lui Mircea „întru cele Dumnezeieşti”. La Mănăstirea Cozia a luat fiinţă prima şcoală de copişti şi caligrafi din Ţara Românească şi tot acolo a trăit şi primul imnograf român, Filotei, mare logofăt al Țării Românești.

17
/05
/18

Joi, 17 iunie, în ziua Înălțării Domnului, România va sărbători și Ziua Eroilor. Cu această ocazie, vor fi organizate 172 de evenimente-sincron în diferite comunități (sate, comune, orașe, consilii județene, școli, licee, muzee, biblioteci, universități, asociații culturale și sociale, teatre, mănăstiri) din România și din Republica Moldova, având ca scop omagierea eroilor veterani și a foștilor deținuți politici, care au contribuit prin sacrificiul lor la crearea și menținerea României pentru noi, cei de astăzi, și pentru generațiile următoare.

16
/05
/18

În seara de 19 mai, cu ocazia celei de-a 14-a ediţii a evenimentului "Noaptea Muzeelor", publicul din întreaga ţară va avea posibilitatea de a vizita aproximativ 180 de muzee şi de a beneficia de pe urma unor activităţi culturale şi curatoriale propuse de peste 40 de prieteni ai muzeelor.