„Peretele”, live din Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/peretele-live-din-teatrul-metropolis/

Teatrul Metropolis începe anul cu o surpriză pentru spectatorii săi fideli. Pe data de 15 ianuarie, spectacolul „Peretele” de Lia Bugnar va fi transmis live.

Un articol de Liliana Matei|6 ianuarie 2021

Pe 15 ianuarie, începând cu ora 20.00, spectacolul „Peretele” va fi transmis online live, fiind jucat la Teatrul Metropolis.

Peretele e o poveste mare, cu două buzunare, în care încap două povești mici, care se influențează una pe alta, se completează una pe alta, ba chiar aș îndrăzni să spun că râd una de cealaltă”, spunea autoarea textului și regizoarea spectacolului Lia Bugnar înainte de premieră. „Peretele cuprinde „toată lumea”, după cum declara una dintre actrițele acestui spectacol. Cuprinde iubire, cuprinde trădare, tristețe de la lacrima în colțul ochiului până la hohotul dezlănțuit de plâns, bucurie de la zâmbet timid, până la fericirea rotundă ca o lună plină, cuprinde viață și moarte. Se cântă în spectacolul nostru, destul de mult, pentru că viața te pune uneori în asemenea situații, încât vorbitul nu te mai poate ajuta să te faci înțeles, e nevoie de note muzicale. Pentru că muzica are darul de a se adresa direct sufletului, mai mult decât logica restrictivă a frazelor pe care ni le aruncăm unii altora de-a lungul unei vieți. Peretele nu e ceea ce se cheamă un „musical”, Peretele este o piesă de teatru cu părți cântate. Deci n-o să vedeți corp de balet, costume sclipitoare cu paiete și pene de struț. O să vedeți niște personaje care evadează în cântat din când în când, după care revin printre noi, vorbitorii de proză, așa cum revine un astronaut din imponderabilitatea cabinei lui din spațiu, la povara propriei ființe. Peretele e o comedie. Și cum râsul se poate defini numai pentru că există și plânsul pe lumea asta, Peretele e în aceeași măsură și o dramă. Gata, mă opresc aici, nu mai dezvălui nimic, că îmi vine să povestesc despre ce e, lucru pe care refuz să-l fac”, mai spune Lia Bugnar.

”Cătălin Babliuc, Andrada Corlat, Adriana Trandafir, Gabriela Popescu, Raluca Ghervan, Alexandra Sălceanu, Natalia Călin, Anghel Damian, vor juca pe 15 ianuarie la ora 20 pe scena teatrului Metropolis spectacolul „Peretele” pe care sper cat mai repede sa ajungem sa-l jucam din nou cu spectatori in sala pe care o iubesc atata. Condițiile de filmare sunt exceptionale, cu aceeați echipă cu care am jucat online si „Aici nu se simte”, „Noi4”, „Două liniuțe” sau „Fă-mi loc” (Marius și Medeea Marinescu). Sunt profesioniști și se vede în produsul pe care-l oferă. Partea impresionantă a fost că Teatrul Metropolis a găsit calea legală să ofere cea mai mare parte din banii pe bilete actorilor și echipei de filmare, ceea ce nu-i de mirare, până la urmă e un teatru condus de un actor care știe prin ce trecem zilele astea.

Biletul se poate lua doar online, costă 35 de lei, iar spectacolul se poate vedea de oriunde în lume. Pentru cei care nu pot să vada chiar în timp ce jucăm, spectacolul va mai putea fi accesat pe baza acelui bilet încă o vreme, o să vă spun exact cât, nu știu acum. E o comedie, cel puțin ăsta-i diagnosticul pe care-l pun eu, după vreo șapte ani de hohote din sala de la Metropolis”, a scris Lia Bugnar pe Facebook.

În distribuție îi veți regăsi pe îndrăgiții actori Marius Manole, Adriana Trandafir, Gabriela Popescu, Maria Buză, Natalia Călin, Alexandra Sălceanu, Raluca Ghervan, Cătălin Babliuc, Andrada Corlat și Anghel Damian.

Biletele pot fi achiziționate online, fiind disponibile pe platforma https://streamerse.net/event/peretele

Prețul biletului: 35 lei

(Foto: Maria Ștefănescu)

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.