Perfect fără tine, „Cântecul anului” la Premiile Muzicale Radio România
https://www.ziarulmetropolis.ro/perfect-fara-tine-cantecul-anului-la-premiile-muzicale-radio-romania/

Cea de-a XII-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România şi-a desemnat câştigătorii. Cântecul anului a fost desemnat „Perfect fără tine”, interpretat de trupa Vama, în timp ce Loredana Groza a primit trofeul pentru „Artistul anului 2013”. Piesa „Ecou”, interpretată de Elena Gheorghe feat. Glance, s-a impus la categoria „Cel mai bun cântec pop”.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2014

Cea de-a XII-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România şi-a desemnat câştigătorii. Cântecul anului a fost desemnat „Perfect fără tine”, interpretat de trupa Vama, în timp ce Loredana Groza a primit trofeul pentru „Artistul anului 2013”. Piesa „Ecou”, interpretată de Elena Gheorghe feat. Glance, s-a impus la categoria „Cel mai bun cântec pop”.

Ca la fiecare început de primăvară, Radio România a premiat, într-un spectacol de gală, cele mai importante performanţe înregistrate anul trecut, lansările de single-uri, albume şi videoclipuri, concertele şi turneele de anvergură, hiturile, prezenţele în festivaluri şi topurile autohtone şi internaţionale, distincţiile obţinute, campaniile, competiţiile şi participările la evenimente speciale, informează Mediafax.

Trofeul pentru „Artistul anului 2013” a revenit Loredanei.

Perfect

Loredana Groza

Premiul i-a fost înmânat cântăreţei de către preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Totodată, în cadrul evenimentului, premiul pentru cel mai bun duet a revenit melodiei „Nu ştiu cine eşti”, interpretată de Loredana şi Cornel Ilie.

Cântecul anului a fost desemnat „Perfect fără tine”, interpretat de trupa Vama, în timp ce Laurenţiu Duţă a primit distincţia pentru cel mai bun compozitor.

Cel mai bun cântec pop a fost desemnat „Ecou”, interpretat de Elena Gheorghe feat. Glance, în timp ce melodia „Aroma”, interpretată de DJ Sava feat. Raluka, a primit titlul de cel mai bun cântec pop-dance.

Cea mai bună interpretă pop a fost desemnată Andra. Aceasta a primit şi distincţia pentru cel mai bun album pop, pentru „Inevitabil va fi bine”.

Smiley a fost desemnat cel mai bun interpret pop şi a câştigat şi premiul pentru cel mai bun mesaj, pentru piesa „Acasă”.

Trupa Holograf a primit premiul pentru cel mai bun artist pop-rock. Holograf a primit şi distincţia pentru cel mai bun cântec pop-rock, pentru melodia „Roua dimineţii”.

Cel mai bun album folk a fost desemnat „Mozaic”, de Nicu Alifantis. Alifantis a primit şi distincţia „Omul cu chitara”. Totodată, piesa „Sentimente” de Vasile Şeicaru a primit premiul pentru cel mai bun cântec folk.

Nicole Cherry, în vârstă de 15 ani, a primit premiul pentru cel mai bun debut al anului 2013, în timp ce Vanessa Marzavan, în vârstă de 13 ani, a primit premiul Radio România Junior.

Cel de-al 18-lea trofeu, premiul special pentru întreaga carieră, a fost acordat, la această ediţie, compozitorului Jolt Kerestely.

Foto cu Perfect fără tine şi Loredana Groza  – wikipedia

06
/12
/22

Filarmonica "George Enescu" invită publicul la concertele din datele de joi, 8 decembrie şi vineri, 9 decembrie 2022, ora 19, desfăşurate în somptuoasa Sală mare a Ateneului Român, cu un program integral Johannes Brahms. Orchestra simfonică a Filarmonicii îl va avea la pupitrul dirijoral pe tânărul James Feddeck, cu o carieră impresionantă în ascensiune, iar ca solist pe renumitul pianist Andreas Haefliger, cunoscut pentru sensibilitatea, spiritul pătrunzător şi transcendenţa cu care îşi impregnează programele sale novatoare.

06
/12
/22

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache, va avea premiera pe TVR 1 joi, 8 decembrie, la ora 21.00. Televiziunea Română marchează astfel împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix și să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

29
/11
/22

O suită de evenimente speciale dedicate sărbătorilor de iarnă, prezentate de Orchestrele și Corurile Radio România și create în jurul colindelor și cântecelor de Crăciun, vor avea loc pe scena Sălii Radio în luna cadourilor.

25
/11
/22

Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal va susţine miercuri, 6 decembrie 2022, ora 19, la Ateneul Român, un concert in memoriam Radu Lupu, solist Nelson Gorner. În program Franz Schubert - Uvertură în stil italian, D591, Frédéric Chopin - Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră, op. 21, Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 3, în mi bemol major, op. 55, Eroica.

25
/11
/22

Asociația Industrii Creative, inițiator al Classix Festival, cu sprijinul partenerului principal al ediției 2022, Kaufland România, a organizat vineri, 18 noiembrie 2022, la Palatul Braunstein din Iași, un eveniment în care s-a anunțat atât direcția artistică a ediției din 2023 a festivalului, Metamorfoza, dar și prezentarea proiectelor câștigătoare ale burselor de creație artistică Classix In Art.

24
/11
/22

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.

24
/11
/22

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie (de la 19.00), apreciatul dirijor CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns.

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.