Perfect fără tine, „Cântecul anului” la Premiile Muzicale Radio România
https://www.ziarulmetropolis.ro/perfect-fara-tine-cantecul-anului-la-premiile-muzicale-radio-romania/

Cea de-a XII-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România şi-a desemnat câştigătorii. Cântecul anului a fost desemnat „Perfect fără tine”, interpretat de trupa Vama, în timp ce Loredana Groza a primit trofeul pentru „Artistul anului 2013”. Piesa „Ecou”, interpretată de Elena Gheorghe feat. Glance, s-a impus la categoria „Cel mai bun cântec pop”.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2014

Cea de-a XII-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România şi-a desemnat câştigătorii. Cântecul anului a fost desemnat „Perfect fără tine”, interpretat de trupa Vama, în timp ce Loredana Groza a primit trofeul pentru „Artistul anului 2013”. Piesa „Ecou”, interpretată de Elena Gheorghe feat. Glance, s-a impus la categoria „Cel mai bun cântec pop”.

Ca la fiecare început de primăvară, Radio România a premiat, într-un spectacol de gală, cele mai importante performanţe înregistrate anul trecut, lansările de single-uri, albume şi videoclipuri, concertele şi turneele de anvergură, hiturile, prezenţele în festivaluri şi topurile autohtone şi internaţionale, distincţiile obţinute, campaniile, competiţiile şi participările la evenimente speciale, informează Mediafax.

Trofeul pentru „Artistul anului 2013” a revenit Loredanei.

Perfect

Loredana Groza

Premiul i-a fost înmânat cântăreţei de către preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Totodată, în cadrul evenimentului, premiul pentru cel mai bun duet a revenit melodiei „Nu ştiu cine eşti”, interpretată de Loredana şi Cornel Ilie.

Cântecul anului a fost desemnat „Perfect fără tine”, interpretat de trupa Vama, în timp ce Laurenţiu Duţă a primit distincţia pentru cel mai bun compozitor.

Cel mai bun cântec pop a fost desemnat „Ecou”, interpretat de Elena Gheorghe feat. Glance, în timp ce melodia „Aroma”, interpretată de DJ Sava feat. Raluka, a primit titlul de cel mai bun cântec pop-dance.

Cea mai bună interpretă pop a fost desemnată Andra. Aceasta a primit şi distincţia pentru cel mai bun album pop, pentru „Inevitabil va fi bine”.

Smiley a fost desemnat cel mai bun interpret pop şi a câştigat şi premiul pentru cel mai bun mesaj, pentru piesa „Acasă”.

Trupa Holograf a primit premiul pentru cel mai bun artist pop-rock. Holograf a primit şi distincţia pentru cel mai bun cântec pop-rock, pentru melodia „Roua dimineţii”.

Cel mai bun album folk a fost desemnat „Mozaic”, de Nicu Alifantis. Alifantis a primit şi distincţia „Omul cu chitara”. Totodată, piesa „Sentimente” de Vasile Şeicaru a primit premiul pentru cel mai bun cântec folk.

Nicole Cherry, în vârstă de 15 ani, a primit premiul pentru cel mai bun debut al anului 2013, în timp ce Vanessa Marzavan, în vârstă de 13 ani, a primit premiul Radio România Junior.

Cel de-al 18-lea trofeu, premiul special pentru întreaga carieră, a fost acordat, la această ediţie, compozitorului Jolt Kerestely.

Foto cu Perfect fără tine şi Loredana Groza  – wikipedia

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.